BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.425,17
HABER /  GÜNCEL

PKK eşini kaçırdı sütten kesildi!

Diyarbakır’ın Hazro ve Silvan ilçeleri arasında yapılan karakol inşaatında inşaat mühendisliği yapan Mehmet İhsan Adil, 19 Nisan günü PKK’lılar tarafından kaçırılmasından 2 hafta sonra doğum yapan eşi Burcu Adil, yaşadığı üzüntüden dolayı sütten kesildi.

Abone ol

Silvan ve Hazro ilçeleri kırsalında yapılan jandarma karakolunda inşaat mühendisi olarak çalışan 30 yaşındaki Mehmet İhsan Adil, 2 arkadaşıyla birlikte 19 Nisan günü PKK mensupları tarafından kaçırıldı. Eşinin kaçırılmasının ardından kısa bir süre sonra doğum yaptığını anlatan 28 yaşındaki Burcu Adil, anneliğe buruk bir duyguyla adım attığını söyledi. Çocuğunun adını ‘helal süt emmiş’ anlamına gelen Şerzad adını bıraktıklarını anlatan Burcu Adil, tek isteğinin bir an önce eşine kavuşmak olduğunu söyledi.

EŞİMİN SAĞLIĞINDAN ENDİŞE DUYUYORUM

İnşaat mühendisi Mehmet İhsan Adil’in sağlık durumundan endişe duyduğunu kaydeden Burcu Adil, bekleyiş ve belirsizliğin her geçen gün üzüntülerini artırdığını söyledi. Adil, “19 Nisan’dan beri eşim kayıp, silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı iddia ediliyor. Kendisiyle birlikte 3 kişi kaçırıldı. 35 gündür kendisinden haber alamıyoruz, çok endişeliyiz. Eşimle birlikte kaçırılan iki kişi 10 gün önce serbest bırakıldı. Fakat eşim hala onların elinde. Bu bekleyiş ve belirsizlik bizi çok üzüyor. Stresli bir doğum yaptım. Doğum yaparken eşim yanımda yoktu. Babası çocuğumuzu görmedi. Herkes gibi eşim de doğum yaptığım esnada yanımda olmak isterdi. Yaşadığım bu üzüntülü olaydan dolayı sütüm kesildi. Çok sıkıntılı bir durumdayız. Endişeli bekleyiş bizi olumsuz bir şekilde etkiledi. Bu bekleyiş içerisinde ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kendisinden hiçbir haber alamıyoruz. Sağlığından da endişe duymaya başladık. Çok mağdur bir durumdayız” dedi.

BURUK BİR ANNELİK DUYGUSUNU YAŞIYORUM

Burcu Adil, anneliğe adım attığı şu günlerde buruk bir duygu içerisinde olduğunu belirterek, keyifli bir şekilde annelik duygusunu yaşamadığını ifade etti. Adil, “Çocuğumun babası yanımızda değil. O olmadığı için bir yanımız eksik. Annelik çok güzel bir duygu ama bu duyguyu buruk yaşıyorum. İlgililerin devreye girip olumlu bir sonuç almasını bekliyoruz. Yaşadığımız bu çözüm sürecinde hiçbir annenin böylesi acıları yaşamasını istemem. Artık eşimle ilgili bir haber almak ve onu yanımızda görmek istiyorum. Bir çok kuruma başvurduk artık olumlu bir sonuç almak istiyoruz” şeklinde konuştu.