BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL

Akıllı telefonlar kadınlara göre değil!

Her gün yeni bir özelliği ile vitrinlerde sunulan akıllı telefonların kadınlar üzerindeki korkunç etkisi ortaya koyuldu

Abone ol

Cep telefonları cilt alerjilerine neden olmakla suçlanıyor, hatta bazıları beyni etkilediğini bile kabul etmiş durumda. Şimdi ise her gün yeni bir uygulama eklenen ve gelişen akıllı telefonların kadınlarda erken kırışıklıklara neden olduğu savunuluyor.

Madonna ve Cindy Crawford gibi ünlülerin kozmetik doktoru olarak tanınan Dr. Jean-Louise Sebagh yaygınlaşan akıllı telefonları uzun süre kullandıktan sonra müşterilerinin, botox uygulamasına ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Akıllı telefonlar iddia edilene göre özellikle kaş çevresinde kırışıklıklara neden oluyor. Çünkü küçücük ekranda bir sürü bilginin ve uygulamanın görülebilmesi için kişi gözlerini kısıyor ve ekrana odaklanıyor.

Bu şekilde uzun saatler kalındığında kırışıklıklar yerleşiyor ve kalıcı olabiliyor. Küçücük bir ekranda bir mesaj okurken bile gözlerimizi kısmıyor muyuz? Evet. Gelişen teknoloji ise o küçücük ekrana onlarca şekil, resim ve yazı sıkıştırabiliyor. Böylece zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz, ancak kırışıklıklara da davetiye çıkarmış oluyoruz.

Bu kırışıklıklardan iyi yapılmış bir yüz masajıyla ya da yüzünüzü belirli aralıklarla gözlerinizi kapatarak dinlendirmeyle kurtulabilirsiniz. Haftada bir peeling uygulayabilirsiniz. Ayrıca krem de vazgeçilmezleriniz arasına girmeli. Unutmayın, krem kullanmadığınız takdirde cildiniz kurur ve yeterince esneklik kazanamayacağından kırışıklıklara meyilli hale gelir.