BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İki gün önce işe başlamıştı

Necdet Tanışma'nın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda memur olarak çalışan babası Zekeriya Tanışma, oğlunun ölmüyle yıkıldı

Abone ol

OSTİM'deki patlamada yaşamını yitiren Necdet Tanışma'nın, 2.5 ay önce evlendiği ve eşi Melek'in 2 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Bir kardeşinin 2003 yılında askerde intihar ettiği belirtilen Tanışma'nın, 2 gün önce asgari ücretle işe başladığı kaydedildi.

Necdet Tanışma'nın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda memur olarak çalışan babası Zekeriya Tanışma, oğlunun ölmüyle yıkıldı. Üç erkek çocuk babası olan ve ortanca oğlu 2003 yılında vatani görevini yaparken intihar eden baba Zekeriya Tanışma şunları anlattı:

"Bu oğlum da 2 gün önce işe başlamıştı. Allahtan gelen bir şey. Diyeceğim bir şey yok. Acım çok büyük. İki oğlumu kaybettim, tek bir evladım kaldı. Necdet ile Mamak'ta kiralık bir dairede beraber oturuyorduk, eşi de hamileydi. OSTİM'de bir başka iş yerinde çalışan oğlum, patlamada can verdiği iş yerine bir gün önce girmişti."

Otopsisi Keçiören Adli Tıp Kurumu'nda yapılan işçi Nejdet Tanışma, yarın memleketi Trabzon'un Çaykara İlçesi'ne bağlı Uzuntarla Köyü'nde toprağa verilecek.