BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.431,96
HABER /  GÜNCEL

İlginç tasarımlar podyumda buluştu!

Dördüncü kez düzenlenen İstanbul Fashion Week’in ikinci gününde ilginç tasarımlar dikkat çekti İşte o tasarımlardan bazıları..

Abone ol

Dördüncü kez düzenlenen İstanbul Fashion Week’in ikinci gününde ilginç tasarımlar dikkat çekti.

Bu yıl Santral İstanbul’da 4.’sü düzenlenen İstanbul Fashion Week’in(IFW), ikinci günü de renkli görüntülere sahne oldu. Gündüz defileleri içinde en görkemli olanı Simay Bülbül’e aitti. Bülbül’ün “Zema’nın Seslenişi” ismini taşıyan defilede finali eski manken Ebru Ürün yaptı. Dünyada eski modellerin podyumlarda yeniden boy göstermesiyle canlanan akıma ayak uyduran Simay Bülbül eski top modellerden Ebru Ürün’le çalıştı.

Ürün, defilenin finalinde gelinlik giydi. Bülbül’ün etnik çizgiler taşıyan koleksiyonunda bu kez süet ve kürk malzemeyle hazırlananan kıyafetler dikkat çekti. Kaybolmaya yüz tutmuş kültürlere destek veren EuropaNostra Derneği ile işbirliği de yapan Bülbül’ün defile sponsorları kültür mirasının korunmasına da katkıda bulundu.

Günseli Türkay da kırık İngiliz porselenlerinden etkilendiği koleksiyonu ‘Kırık Porselen’i modaseverlerle buluşturdu. Defile öncesinde yönetmenliğini Murathan Özbek’in üstlendiği kısa filmi sundu. Desenler, Türkay’ın asistanı ve genç moda tasarımcısı Başak Cankeş imzası taşıyordu. Jale Hürdoğan’ın Janucha markasının Dancing Star adını taşıyan koleksiyonunda Cin Ali baskılı penyeler dikkat çekti. Deniz Berdan ve Ece Sükan da defileyi izleyenler arasındaydı. 18 tasarımcı ve 9 markanın katılımıyla 21 defileye ev sahipliği yapacak olan IFW’yi izlemek üzere 40 binden fazla kişinin Santralistanbul’u ziyaret etmesi, 500’den fazla yabancının da alım yapmak için İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

İRİNA NEFES KESTİ

İkinci günün en renkli defilesi 20. yılını kutlayan Damat Tween’indi. 50 bin dolar harcanarak Türkiye’ye getirilen dünyaca ünlü Portekizli futbolcu Ronaldo’nun Rus model sevgilisi Irina Shayk defilede podyuma çıktı ve nefesleri kesti.

AKASYA MODELLİK YAPTI

Mehtap Elaidi’nin 2011-2012 Sonbahar-Kış “Çoğul Yalnızlık” koleksiyonu da son yıllarda sosyal paylaşım siteleriyle değişen yalnızlık ve kalabalık kavramları üzerinden oluşturuldu. IFW’de Damat Tween ve Colin’s ile Günseli Türkay’ın defileleri de sunuldu. İstanbul Fashion Week’in ikinci gününde ayrıca karma defile kapsamında Jale Hürdoğan ve Aslı Güler koleksiyonlarını tanıtma imkanı buldu. Santral İstanbul’da gerçekleşen şovlardan Aslı Güler’in defilesinde oyuncu Akasya Aslıtürkmen de yer aldı.