BIST 10.046
DOLAR 32,54
EURO 34,76
ALTIN 2.400,50
HABER /  GÜNCEL

Akıllı ol mektubunun arkasında

Can Dündar'ı tehdit ettiği iddiasıyla açılan davada ifade veren Alaaddin Çakıcı sözlerinin arkasında..

Abone ol

Çıkar amaçlı suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçundan aldığı cezanın Yargıtay tarafından bozulması nedeniyle İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla Kandıra Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.

Kocaeli Yüksek Güvenlikli 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde hükümlü olan Çakıcı, cezaevi aracıyla güvenlik önlemleri altında Kandıra Adliyesine getirildi. Bir süre cezaevi aracında bekletilen Çakıcı, daha sonra Asliye Ceza Mahkemesi salonuna alındı.

SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Söz alan Çakıcı, “2 yıl 1 ay ceza almıştım. Yerel mahkemeler de hata yapmış olabilir. Yargıtay’ın kararına saygı duyuyorum. Karar doğrultusunda mahkemenin karar vermesini istiyorum" dedi.

Bu duruşmanın ardından aynı mahkeme tarafından Alaattin Çakıcı'nın, gazeteci Can Dündar'a Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden gönderilen mektupla ilgili açılan davada tanık olarak ifadesine başvuruldu. Mektuptaki sözlerinin arkasında olduğunu ifade eden Çakıcı, “Ben sözlerimin arkasındayım. Toplumdaki insanlara saygılı olmaları adına sadece ikaz mahiyetinde cevap verdim" dedi.