BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,72
ALTIN 2.404,35
HABER /  POLİTİKA

MHPlilerin köşke çıkmama inadı

Kraliçe'nin yemeğine Köşk’te son dakikada bazı MHP’liler davet edildi. Üçünün de ortak bir özelliği vardı…

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA

İNTERNETHABER

 

ANKARA -  Kraliçe’nin yemeğine katılmaları için Çankaya Köşkü’nden üç MHP’liye özel davet geldi. Üçü de ret etti. Davetin ve ret etmenin gerekçeleri ilginçti…

 

RET YANITI VE BİR BAŞKA MHP’Lİ

Kraliçe onuruna verilen yemekten önce Çankaya Köşkü’nden MHP’li Gündüz Aktan’a yemeğe davet geldi. Ancak Aktan , bu daveti geri çevirdi. Bunun ardından Ertuğrul Kumcuoğlu’na çağrı yapıldı. Kumcuoğlu, eşinin İstanbul’da olduğunu söyledi. Davetin eşsiz olduğu belirtilince bu kez Kumcuoğlu, smokininin de İstanbul’da olduğunu söyledi. Kravatla gelebileceği söylenmesine karşın Kumcuoğlu, davete icabet edemeyeceğini bildirdi.

 

ACİL TELEFON

Ardından Meclis Genel Kurul’unda Aktan ve Gündüz ve Tuğrul Türkeş bir araya geldiler ve bu daveti değerlendirdiler. Tam bu sırada kavas Türkeş’e, “danışmanınız kuliste sizi bekliyor acil bir konuymuş” diye bilgi getirdi. Türkeş, danışmanı ile görüşmek için kulise çıktı. Danışmanı, “Köşkten aradılar, Kraliçe ile yemeğe eşsiz olarak sizi davet ediyorlar” dedi.

 

BAHÇELİ’YE DAVET YOK

Türkeş, genel kurula dönüp Aktan ve Kumcuoğlu’na duruma anlattı. Sonra da Grup Başkanvekili   Oktay Vural’ın yanına gidip, “Bu davet bize neden yapılıyor. Sayın Bahçeli’ye bir davet geldi mi? Biz ne yanıt verelim?” diye sordular. Araştırma sonucunda Bahçeli’ye davet gelmediğini öğrendiler ve Türkeş de Köşkün davetini ret etti.

 

NEDEN?

Üç MHP’li; daha sonra bir araya gelerek, neden kendilerine böyle bir davet yapıldığını anlamaya çalıştılar. Kumcuoğlu, Kıbrıs Büyükelçiliği yaptığı için kendisine böyle bir davet gelmiş olabileceği yorumunu yaparken, Aktan ve Tuğrul Türkeş, bu mantıkla kendilerinin davet edilmesinin mümkün olamayacağı yorumu yaptılar. Sonra üçünün de ortak özelliğinin geçmişte smokinli davete icap etmeleri olduğu sonucuna vardılar. Ancak bunun da mantıklı olmadığını düşündüler. Çünkü, Köşkten; Kumcuoğlu’na, kravatla gelebileceği söylenmişti. Nihayetinde; ‘Herhalde, bir sandalyelik yer boş kaldı. Bu nedenle bu davet yapıldı. Zaten eşsiz davetin nedeni de bu olsa gerek” sonucuna vardılar.

 

Ama hala neden davet edildiklerin net değil.