BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  GÜNCEL

Akılalmaz olay! Kaçakçılıkta Lady Gaga modeli

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekipleri, ilginç bir et kaçakçılığı yöntemini ortaya çıkardı. Buna göre kaçakçılar günde 3 kez Gürcistan’a giriş çıkıp yaparak, vücutlarına sardıkları etleri getirip Türkiye’de satıyor.

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, başta uyuşturucu olmak üzere kaçakçılığı önlemek için yeni yöntemler geliştirdiklerini, kaçakçıların da değişik yollara başvurduklarını ve bunları da dikkate aldıklarını anlattı:

“Yöntemleri değiştirdik. Şu anda emniyetten daha modern cihazlar kullanıyoruz. Dedektör köpeklerin sayısını ve eğitimini arttırdık. Komşu ülkelerle, veri değişimine geçtik. X-ray’a giren araçların verilerine paylaşıyoruz. Fark ortaya çıkartılıyor” diyen Tüfenkci, ortaya çıkartılan ilginç yöntemler hakkında şu bilgileri verdi;

VÜCUTLARINA ET SARARAK KAÇAKÇILIK YAPIYORLAR

“Mesela adam vücuduna et sararak kaçakçılık yapıyor. Bunları ortaya çıkardık. Biliyorsunuz Gürcistan’a kimlikle gidilebiliyor. Et orada 5 lira bizde 40 lira. 20 kilo getirse, üç sefer yapsa, 60 kilo eder. Bunlar yalnız da çalışmıyor. Zayıf birini seçseniz, fark etmezsiniz bile. X-ray cihazlarında ortaya çıkmıyor. Ama bizim arkadaşlarımız bu yöntemi ortaya çıkardı ve önledi."

ETLİ KIYAFETİ OLAY OLMUŞTU 

ABD’li ünlü şarkıcı Lady Gaga, 2010 yılı MTV Müzik Ödülleri gecesinde vücudunu etle kaplayan bir kıyafet giymiş ve dünyada gündem yaratmıştı. O marjinal kostüm şimdi et kaçakçılarına ilham verdi. 50-60 kiloluk birisi vücuduna 20 kilo kadar eti rahatlıkla sarıp x-ray’den yakalanmadan giriş yapabiliyor.