BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.423,09
HABER /  GÜNCEL

Emrullah Turanlı kimdir nereli KKTC vatandaşı oldu

Emrullah Turanlı kimdir aslen nereli kaç yaşında? Emrullah Turanlı Egemen Bağış ile birlikte KKTC vatandaşı olmasıyla gündeme geldi. Emrullah Turan eşi kim? Emrullah Turan özel hayatı ve biyografisi internethaber'de.

Abone ol

Emrullah Turan, AB eski Bakanı Egemen Bağış ile birlikte KKTC vatandaşı oldu. Herkes merakla Emrullah Turan'ın kim olduğunu merak ediyor. Emrullah Turan hayatına gelin yakından bakalım.

İş hayatına 1977 yılında inşaat işçiliği yaparak başlayan Emrullah Turanlı bugün, Taşyapı Group‘un patronudur. İş hayatına Tahtakale’de başladı, inşaat işçiliği yaptı; İstanbul‘da Mashattan, Almond Hill, Four Winds Residence ve Double Tree By Hilton projelerini gerçekleştirdi.

Emrullah Turanlı, 1963 yılında Rize İkizdere’de Demirkapı Köyünde doğmuştur. İki erkek iki kız kardeşi vardır. Annesi Fazliye Turanlı, babası Hüseyin Turanlı’dır. Babası Almanya‘da işçi olarak çalışıyordu. Onun yanına gitmek için Haziran 1977 yılında 14 yaşındayken Rize‘den İstanbul‘a geldi. Gidemeyince burada inşaat işçiliğine başladı. İki sene sonra 1979 yılında güvenini kazandığı inda çalıştırıp, Tahtakale’deki mağazasında getir götür, tahsilat, mal teslimatı gibi işler yaptırmaya başladı. Emrullah Turanlı, 1980 yılında patronunun desteği ve ortaklığıyla Tahtakale‘de 40 metrekarelik züccaciye dükkanını açtı. 

14 yaşında inşaat işçi olarak çalışma hayatına başlayan Emrullah Turan şimdi Taşyapı Group‘un başında.

1985 YILINDA ŞİRKETİNİ KURDU

1983 yılında daha önce inşaatında çalıştığı Mehmet Emin Dumankaya‘nın ortaklık teklifini kabul ederek inşaat sektörüne girdi. Birlikte üç yılda 36 şantiyede inşaat işi yaptılar. 1985 yılında kendi şirketi olan Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi kurdu. Babası Hüseyin Turanlı’nın Almanya’da kazandığı paraları Taşyapı’nın ilk sermayesini oluşturdu. Babası Hüseyin Turanlı 2010 yılında vefat etti. Emrullah Turanlı’nın patronu olduğu Taşyapı, 1988 yılına kadar Irak, Kazakistan, Avrupa ve Balkan ülkeleri de dahil 36 proje ve şantiyesi olan güçlü bir yapıya ulaştı.

Turizm ve enerji sektöründe de Taşyapı Grup olarak yatırımlarda bulundu. 2008’de Forbes Dergisi’nin Türkiye’nin En Zenginleri listesinde 800 milyon TL şahsi servetiyle 34. sırasında yer aldı. Emrullah Turanlı'nın Ece ve Ege adında iki kızı vardır. Emrullah Turanlı Rus asıllı eşi Katerina ile evli.

Emrullah Turan ve eşi Katerina sık sık davetlerde birlikte yer alıyor. 

Egemen Bağış KKTC vatandaşı oldu