BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.492,38
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye ittifak yanıtı: Adım gibi eminim

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, Kılıçdaroğlu'nun 2019 seçimlerinde AK Parti ile birlikte hareket edeceklerini söyleyen Bahçeli'yle ilgili değerlendirmesini köşesine taşıdı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, her hafta yaptığı çıkışlarla gündem belirlemeye devam ediyor. Yüzde 10 seçim barajının düşürülmesini isteyen Bahçeli'nin dün grup toplantısında, 2019 seçimlerinde AK Parti ile birlikte hareket edeceklerini söylemesi siyaseti hareketlendirdi.

Peki bu açıklamalar CHP'de nasıl karşılandı? Ana muhalefet partisinin karşı hamlesi ne olacak? Merak edilen soruyu Kılıçdaroğlu'na soran Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, aldığı yanıtları köşesinde paylaştı.

"BÜTÜN ÜLKÜCÜLEİN TEK ADAM REJİMİNİNİ İSTEMEYECEKLERİNE ADIM GİBİ EMİNİM"
- Sayın Bahçeli’nin “2019 seçimlerinde AK Parti ile birlikte hareket edeceğiz” sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bütün milliyetçilerin, bütün ülkücülerin 2019 seçimlerinde demokrasiden yana tavır koyacaklarına, tek adam rejimini istemeyeceklerine adım gibi eminim.

- CHP’ye, HDP ile girecekse, diğerlerini de yanına alacaksa diye seslenmesini nasıl karşıladınız?
2019 seçimlerinde ikili bir anlayış egemen olacaktır. Bir, demokrasiden yana olanlar. İki, tek adam rejiminden yana olanlar. Demokrasiden yana olanlar demokrasiyi, parlamenter demokratik sistemi savunacaklar. Tek adam rejiminden yana olanlar da Saray hükümetini savunacaklardır. Bu kadar açık.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

Devlet Bahçeli'nin olay olan 2019 seçimleri açıklaması