BIST 10.657
DOLAR 32,13
EURO 34,94
ALTIN 2.432,37
HABER /  GÜNCEL

Akil İnsanlar da 1 Mayıs'a katıldı

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Tunceli’de 1 Mayıs kutlamalarına katıldı.

Abone ol

Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve vatandaşlarla görüşmek için Tunceli'ye gelen Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, başkan vekili Sibel Eraslan, sekreter Ayhan Ogan, abdurrahman dilipak ve Abdurrahman Kurt, Kışla Meydanı'nda Seyit Rıza Parkı'nda kutlanan 1 Mayıs işçi bayramında vatandaşlarla bir araya geldi.

Miting alanına girerken vatandaşlar tarafından alkışlanan heyet, sendika yöneticileri ile bir süre görüştü. Tunceli Belediye Başkanı ile de görüşen heyet başkanı Can Paker, daha sonra Alevi dedesi Veli Yıldız ile uzun süre sohbet etti.

Tunceli'deki temasları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, "Tunceli'de büyük çoğunluk barış istiyor. Bu barışı bilinçli şekilde savunuyor. Bunu hem insanlar ölmesin diye istiyor hem de ekonomik sosyal olarak gelişmek istedikleri için istiyor. Tunceli halkı, hem duygusal hem de kendisinin geleceği açısından ekonomik bakıyor. Bu çok sevindirici. Bu yaygın olursa, bütün Türkiye bunu anlarsa, ekonominin bu barış süreciyle bambaşka noktaya geleceğini bilirse bunun soncu çok farklı olur. Kimle konuştuysam '1 Mayıs gününde bile ilk konuşulan madde barışsa bu bir şey ifade ediyor' diyor." dedi.

Öte yandan Akil İnsanlar'ın alandan ayrılmasını takip eden bir gazeteci iş kazası geçirdi. Yere düşen gazeteci, Can Paker'in yardımı ile ayağa kalkarak görevine devam etti.