BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.422,53
HABER /  GÜNCEL

Olağanüstü 1 Mayıs için flaş açıklama

Hüseyin Avni Mutlu olaylı 1 Mayıs sonrası flaş açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Sendikalar ve valilik arasındaki Taksim restleşmesinin ardından kutlamaların müdahalerle gölgelendiği '1 Mayıs'la ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu basın açıklaması yaptı.

1 Mayıs'ın bilançosunu açıklayan Mutlu İstanbul'da 22 memurun, 3 sivil vatandaşın yaralandığını 72 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Alınan tedbirler doğrultusunda İstanbullulardan özür dileyen Vali Mutlu polisin göstericilere müdahalesi ile ilgili de konuştu.

Orantılı müdahale gerçekleştirildiğinin söyleyen Vali Mutlu, ''Sabahtan beri tüm TV kanallarını izliyorum. Ama kaçarken yere düşenler oldu. Memurlarımız da düştü. Ama kaçarken müdahale olmadı. Gerekirse olur. Polisimizin o yetkisi var ama olmadı. Elinde sapanla demir bilye atan radikal grupların mensuplarını neyle dağıtacaksınız? Bilen varsa öğretsin. Fevkalade orantılı müdahale gerçekleştirdik. Önce yoğun olarak su kullandık. Bize demir bilye attılar. Biz kimseye demir bilye atmadık.'' dedi.

İşte Vali Mutlu'nun açıklamaları;

Taksim'in miting için uygun olmadığını söylemiştik. Tam beklendiği özelliklerde bir akli selim içersinde İstanbullular ve emekçi kardeşlerimiz Taksim'e gelmedi. Bu meydan daha önce yapılmış olan 1 Mayıs gösterilerinde on binlerin çıktığı meydandır ancak bugün emekçi kardeşlerimiz bu meydana risk nedeniyle bizim koyduğumuz kurallara uymuşlardır.

Radikal gruplar beklediğimiz çatışmaları gerçekleştirdi. Sayıları 3000-3500 civarında olduğunu değerlendirdiğimiz farklı marjinal gruplar Taksim civarındaki bölgelerde güvenlik güçlerimizi oluşturduğu barikatlara saldırı gerçekleştirdiler.

22 POLİS, 3 SİVİL VATANDAŞ YARALANDI 72 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hazırlıklı olan emniyet güçlerimiz görevlerini mükemmel şekilde yerine getirdi. Saldırılar sonucu 22 polis memurumuz yaralanmıştır. Yaralanan memururlarımızdan biri beyin travması nedeniyle ameliyata alındı ve yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Atılan demir bilye ile kafa kemiğinde kırık oluşmuştur. 2 memurumuzda el ve ayak bileğinden yaralanmıştır. Müdahaleler sonucunda olaylarda yaralanan sivil vatandaşlarımız da olmuştur. Bunlardan 3'ünün tedavileri devam ediyor. Bunlardan biri kafa travması nedeniyle ameliyat edilmiştir. Bu vaka ile ilgili marjinal grupların taşlaması sonucunda yaralanan bir yurttaşımız olduğu konusu net elimizde mecvuttur.

Diğer 2 yaralının da ne şekilde yaralandıkları konusu incelenmektedir. 3 sivil yaralının farklı marjinal grupların üyeleri olarak kayıtlarda mevcuttur. Kendilerine sağlık diliyorum ancak marjinal gruplara üyelikleri vardır. Bunun  yanısıra müdahaleler sırasında su ve gaz kullanılmıştır. Grupların emniyet güçlerimiz tarafından olay bölgelerinden uzaklaştırılmasına özen gösterilmiştir.

İSTANBULLULARDAN ÖZÜR DİLİYORUM

Pek çok marjinal grubun Taksim'e çıkma konusunda farklı ilçelerden gelme durumu mevcut. Aldığımız önlemlerin tesirli olduğu ortaya çıktı. 1 Mayıs beklenenden daha rahat geçmiştir. Kadıköy'da yasal izinli yapılan gösteride hiç bir olumsuzluk yaşanmadı. Güvenlik güçleri alması gereken her türlü tedbiri almaya devam edecektir. Ulaşım, güvenlik tedbirleri ile bayram gününü evlerinde geçirmek zorunda kalan veya arzu etmeyen İstanbullulardan da özür diliyorum. Vatandaşlarımızı bu bayram günününde parklarda, sinemalarda, eğlence mekanlarda, akraba ziyaretlerinde görmeyi isterdik ama maalesef ulaşım tedbirleri ile bunu zorladık. Ama buna mecburduk. Bu tedbiri almasaydık daha kötü sonuçlar olabilirdi. Bu konudaki özrümüzü hususen paylaşmak istiyorum.

METRO HARİÇ TÜM ULAŞIM VASITALARI NORMELE DÖNDÜ

Metro hariç tüm ulaşım vasıtaları tamemen normele döndürdük. Metro ile uygulamamızı bir müddet sürdüreceğiz. Taksim en son trafiğe açılacak. Şuana kadar 72 kişi gözaltına alındı.

ORANTILI MÜDAHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Geçmiş yıllarda da kısa zamana kadar polislerin copları, kalkan coplar, yerlerde düşmüş olan yurttaşlarımızın mağduriyetlerini sizler kamuoyu ile paylaşıyordunuz. Bugün böyle bir kareyi görmedim. Sabahtan beri tüm TV kanallarını izliyorum. Ama kaçarken yere düşenler oldu. Memurlarımız da düştü. Ama kaçarken müdahale olmadı. Gerekirse olur. Polisimizin o yetkisi var ama olmadı. Elinde sapanla demir bilye atan radikal grupların mensuplarını neyle dağıtacaksınız? Bilen varsa öğretsin. Fevkalade orantılı müdahale gerçekleştirdik. Önce yoğun olarak su kullandık. Bize demir bilye attılar. Biz kimseye demir bilye atmadık.

Keşke bugün bizim önerilerimiz doğrultusunda miting yapsalardı. O zaman şu bahsettiğiniz su ve gazı kimse görmeyecekti.

1-mayis-haberleri-tamami.jpg


tas-atan-kiz.jpg


                                          1 MAYIS HABERLERİ                                        

  BUNLARI DA OKUYUN! 

*ARINÇ 1 MAYIS İÇİN ÇOK KIZDI
*NİHAT DOĞAN 1 MAYIS'A GİTTİ Mİ?
*POLİSİN KAFASINI YARDILAR
*ÇARŞI'DAN KEMAL SUNALLI 1 MAYIS KUTLAMASI
*RADİKAL GRUPLARIN 1 MAYIS DEHŞETİ
*KÜREKLE MOBESEYİ KIRDILAR
*1 MAYIS'TAKİ BU MASKELİLER KİM?


İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN