BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Akdoğan Kılıçdaroğlu'na adres gösterdi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili olay sözlerine tepki gösterdi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz açık ve net." sözleri konuşulmaya deva ediyor.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözlerine konusunda, "Kılıçdaroğlu kanla işlerin yürüdüğü bir yer özlemi içindeyse Bangladeş'e gitsin. Orada siyaset idamlarla şekilleniyor." ifadesini kullandı.

Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklamada bulundu.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Kanla siyaseti birbirine karıştıran PKK/HDP'dir, Kılıçdaroğlu'nun anamuhalefet partisini bu derece marjinalleştirmesi demokrasi sorunudur. Kılıçdaroğlu, kanla işlerin yürüdüğü bir yer özlemi içindeyse Bangladeş'e gitsin. Orada siyaset idamlarla şekilleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan paylaşımında ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade Programında yaptığı konuşmasında kullandığı "Kan ticaretine soyunanlar boşuna heveslenmesin, Kızılay dışında bir yere kan vermeyiz." sözlerini de paylaştı.