BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.433,98
HABER /  GÜNCEL

AB Komisyonu'ndan Ankara'ya terör yasası açıklaması!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Ankara ile gerginliğe neden olan "Terörle Mücadele Yasası" hakkında son dakika açıklamada bulundu.

Abone ol

AB Komisyonu, Türkiye'nin Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik yapmayı reddetmesinin Ankara ile varılan anlaşmayı sona erdirmeyeceğini duyurdu. 

Komisyon Sözcüsü Margaritis Schinas konu üzerinde çalışmalarının devam ettiğini belirterek sürecin sonlanmadığı vurguladı.

Bu açıklamadan hemen önce konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ise farklı konuşmuş, Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda AB ile Türkiye arasındaki mülteci ve vize muafiyeti anlaşmalarının çökeceğini söylemişti.

Juncker, "Vize muafiyeti için 72 kriter belirledik ve bunlardan 65'incisi anti-terör yasasıyla ilgili" sözleriyle, Terörle Mücadele Yasası'ndaki değişiklik gerektiğini bir kez daha vurgulamıştı.

Avrupa Birliği'nin, Türkiye'ye vize muafiyeti karşılığında şart koştuğu 72 kriter arasında Terörle Mücadele Yasası'nın değiştirilmesi de yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti, PKK ile verdiği mücadele nedeniyle bu değişikliği yapmayacaklarını belirtti.