BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AB'nin vize muafiyeti için terörle mücadele yasasını yumuşatma şartı getirmesine sert tepki gösterdi. Erdoğan AB'ye seslenerek; ''Ne zamandır Türkiye'yi idare etmeye başladınız. Kim size bu yetkiyi verdi'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yerli ve Milli İrade programında önemli açıklamalarda bulundu.

Vize muafiyeti için terörle mücadele yasasını yumuşatma şartı getiren AB'ye sert çıkan Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

NE ZAMANDIR TÜRKİYE'Yİ İDARE ETMEYE BAŞLADINIZ?

AB'nin tavrını görüyorsunuz. Terörle mücadelede tavrınızı yumuşatmalıymışız. Ne zamandır Türkiye'yi idare etmeye başladınız. Kim size bu yetkiyi verdi? Bunlar nasıl demokrat? Eğer AB Türkiye yerine terör örgütünü muhattap alacak kadar küçülmeye razıysa bizim açımızdan hiçbir sorun yok.

KİLİS MESELESİ BİR TURNUSOL KAĞIDI GÖREVİ GÖRECEK

Kilis sokaklarında atılan roketler nedeniyle vatandaşlarımız hayatını kaybetmektedir. Kilis meselesi bir turnusol kağıdı görevi görecektir. Koalisyon güçlerinin samimiyeti Kilis ile ortaya çıkacaktır. Kilis'i umursamayanı biz de umursamama hakkına sahibiz. Kendisi için hak gördüğünü bizim için lüks görenlerin yaptıkları iki yüzlülüktür.

 YA İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEĞİZ YA DA YOLUMUZA BAKACAĞIZ

Biz Türkiye olarak AB'nin bölgenin huzuru için refah kaynağı haline gelmesini istiyoruz. 72 kriterin içerisine getirip terörü de soktular. Bizim anlaşmamızda böyle bir şart var mıydı? Bunların neden yapıldığını çok iyi biliyoruz. Önümüzdeki günlerde ya AB ile ilişkilerimizi geliştireceğiz ya da kendimize yeni bir yol çizeceğiz.

ÖYLEYSE KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ

Türkiye'ye terörist tanımını değiştir demek bu işten vazgeç demektir. Türkiye DAEŞ koalisyonunda yer alan Suriye'de dilediği gibi operasyon gerçekleştirme imkanına sahip değildir. Kilis sokaklarında karşı taraftan atılan roketlerle her gün vatandaşlar şehit olurken müttefiklerden ses çıkmıyor. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bu konuda gereken adımları icap ediyorsa tek başına atmaktan çekinmeyeceğimizi de buradan ifade ediyorum.

HALEP'İ UMURSAMAYANI BİZ DE UMURSAMAYIZ

Kilis meselesini DAEŞ karşıtı koalisyonun samimiyetini ortaya koyacak bir turnusol kağıdı vazifesi görecektir. Suriye'de yaşayan masumları terör örgütüne terk etmek tüm dünyayı felakete sürükler. Kilis'i umursamayanı, Halep'i umursamayanı biz de umursamama hakkına sahibiz. Avrupa ülkelerin tarzları karşısında ne müttefiklerle ne de ahlakla anlaşmaz yapısıyla anlaşmamız mümkün değildir. Bunların yaptıklarının adı açık söylüyorum iki yüzlülüktür. 

BU KARAR ANCAK GÖKLERDEN ALINABİLİR

Nizami'nin idamından duyduğum üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Bangladeş yönetiminden bu tür kararlar konusunda daha hakkaniyetli kararlar almasını bekliyorum.Nizami'nin mektubunda dediği gibi "Ben gidiyorum, ardımda bir fikir kalsın istiyorum. Bu yolda baş koymak gerekirse bu uğurda o baştan vazgeçmek demektir. Bizim için karar aldığını zanneden ahmaklar var. Bu karar ancak göklerde alınabilir. Siz kimsiniz ki... Ben gidiyorum."

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR

Şunu unutmayalım: Zalimler için yaşasın cehennem. Biz kritik dönemde ülkemizde birliğimizi geleceğimizi koruma ve güçlendirme çabası içindeyiz. Ulaşabildiklerimize yardımlarımızı ulaştırıyoruz, ulaşamadıklarımızın hakkını da uluslararası platformlarda dile getiriyoruz. Ülkemizin böğrüne hançer saplamaya çalışan teröre karşı mücadele sergiliyoruz.

Bu uğurda hiç çekinmeden dünya 5 ten büyüktür diyoruz. 5 ülkenin 5'i de Hristiyan. Böyle bir yapı dünyayı temsil edilebilir mi? Bu yapının değişmesi ve tüm dünyanın temsil edileceği bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi için çalışmalar yapacağız. Dünyaya bunu anlatacağız. Ağlamayan bebeğe meme vermezler. Bizde bu uğurda çalışacağız.

İKİ TANE GÜLÜCÜĞÜNÜZE BU VATANIN DEĞERLERİNİ DEĞİŞMEYİZ!

Bangladeş'teki Alim Nizami'nin idamına Avrupa'dan bir ses duyamadık çünkü idam edilen bir Müslüman! Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır? Eğer AB Türkiye yerine terör örgütünü muhattab alacak kadar küçülmüşse bizim açımızdan hiçbir sakınca yok. Yarın başka bir terör örgütü kendi topraklarında eylem yaptığında yapacak hiçbir şeyleri d,yecek tek kelimeleri olmayacak. Biz iki tane gülücüğünüze bu vatanın değerlerini değişmeyiz.