BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,82
ALTIN 2.421,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akdamar'daki ayin esnafı mutlu etmedi!

Van'ın Gevaş ilçe esnafı, Akdamar Adası'nda düzenlenen ayinden bekledikleri ilgiyi göremediklerini belirttiler.

Abone ol

İlçe sınırlarında bulunan Akdamar Adası'nda yapılan ayin için Van'a gelen yerli ve yabancı turistlerin Gevaş'a uğramadıklarını kaydeden esnaflar, bu nedenle ayinden bir gelir elde edemediklerini söylediler.

İlçede turistlerin konaklayabileceği herhangi bir otelin, yiyip içebilecekleri lüks kafe ve restaurantların bulunmadığını söyleyen Gevaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Ceylan, bunun büyük bir eksik olduğunu dile getirdi.

Bu eksikler nedeniyle turistlerin ilçeye gelmediğini anlatan Ceylan "Ayinden beklediğimiz ilgiyi göremedik. Açıkçası ilçenin durumunu bildiğimiz için çok büyük bir beklenti içerisinde de değildik. Fakat bu durumdan bir ders çıkarmalı ve önümüzdeki yıllar için şimdiden hazırlıklara başlamalıyız. Gerekli merciler konu ile ilgilenmeli ve turistleri bundan sonraki senelerde mutlaka ilçe merkezine çekmek için çalışmalar yapmalı.

Bizim esnaf olarak özellikle siyasilerden isteğimiz Van-Tatvan karayolunun eskisi gibi Gevaş ilçe merkezinden geçmesini sağlamalarıdır. Burada alternatif bir yol açılırsa bu ilçeye hayat katacaktır"
dedi.