BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,15
ALTIN 2.467,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dikkat! Şehir içi ulaşım birleşiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu taşıma sistemlerinin bir çatı altında toplanması için düğmeye bastı.

Abone ol

Kocaeli’de şehir içi toplu taşıma kooperatiflerinin tek çatı altında birleşmesi konusunda önemli bir adım atıldı. Yapılan protokolle Kocaeli tüm ulaşım araçlarının Toplu Ulaşım Sistemi olarak birleştirilmesi için çalışmalara start verildi.

Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım dairesi Başkanlığı’na gelen kooperatif ve oda yetkililerine hazırlanan protokol teslim edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Müdürü Ekrem Kurt’tan ilgili belgeleri alan 5 No’lu kooperatif ve minibüsçüler odası yöneticileri kooperatiflerin birleşmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Amaç vatandaşı rahat ettirmek

Hazırlanan protokolde, “… Evvel emirde toplu taşıma aktörleri arasında entegrasyonu sağlamak, verimliliği artırmak ve her yöne ve insana azami derecede eşit ve kaliteli hizmet sunmak için; tüm kentte hat ve güzergahların yeniden değerlendirilerek rantabl hale getirilmesi, çalışan hatların yerine birbirini tamamlayan ve trafikte oluşturulan yoğunluğun azaltılması ve aynı bölgede çalışan farklı nitelikteki ulaşım aktörleri arasında çalışma barışını bozacak nitelikte bulunan haksız rekabet yerine uyum ve dayanışma içerikli bir ulaşım sisteminin oluşturulması zorunluluk arz etmektedir” denildi.