BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Arap iş adamının süper yatı Marmaris'te

Dünyanın en büyük lüks motor yatları arasında 69. sırada gösterilen İngiliz bayraklı ''Samar'', Marmaris'e geldi.

Abone ol

Kuveytli iş adamı Yusuf Ahmed Alghanim'e ait olan ve dünyanın en büyük lüks motor yatları arasında 69. sırada gösterilen İngiliz bayraklı ''Samar'', Marmaris'e geldi.

Sabah saatlerinde Marmaris Körfezine giriş yapan ve vatandaşlarla turistlerin meraklı bakışları altında Marmaris Limanına yanaşan ''Samar'' isimli lüks yat, ilçedeki marinalara sığmadığı için limanın büyük rıhtımına demirledi.

77 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde olduğu belirtilen yatın, yakıt ikmali ve malzeme almak için Marmaris'e geldiği öğrenildi. Öğlen saatlerinde rıhtıma giden 3 kamyondan yata malzeme taşındığı görüldü.

Marmaris Limanı yetkilileri, yatta Alghanim veya yakınlarının bulunup bulunmadığı konusunda bilgi vermezken, ''Samar''ın akşam saatlerinde ilçeden ayrılacağını bildirdi.

''Samar''ın, 2010 yılında yapılan bir araştırmada süper motor yatlar sınıfında dünyanın ilk 100 yatı arasında 69. sırada yer aldığı ifade edildi.

7 kabin bulunan yatta personelle birlikte aynı anda 44 kişinin kalabildiği ve haftalık kirasının 650 bin Avro olduğu öğrenildi.

Helikopter pistinin yanı sıra misafirler için ayrı asansörün bulunduğu yatta, yemek odası, bar, spor salonu, buhar odası, iki havuz, 3 jet-ski, küçük bir otomobilin olduğu belirtildi.