BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL

Akdağ, -1 yaş önerisini değerlendirdi

'Anne karnındaki bebeğin de hakları var' diyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çocuk yaşının '-1'e çekilmesine ilişkin öneriyi yerinde buldu...

Abone ol

Sağlık Bakanı Akdağ, anne karnındaki bebeğin de hakları olduğunu belirterek, bu kavramın kuvvetlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 20 ülkenin sağlık bakanlarının katılacağı ''Sağlık Liderleri Forumu''na katılmak üzere ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl'ün, çocuk tanımının 0-18 yerine eksi 1 ila 18 şeklinde yeniden tarif edilmesi için UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü'ne resmi başvuruda bulunduğunu'' söylemesi üzerine Akdağ, ''Makul bir yaklaşım olarak görüyorum. Zaten dünyada bebek, çocuk, kadın ya da insan haklarının yanında bir de annenin karnındaki bebeğin hakları kavramı var. Bu kavramın kuvvetlendirilmesine böyle bir önerinin destek olabileceğini düşünüyorum'' dedi.

Akdağ, başka bir soru üzerine, daha önce, ''Eğer herhangi bir biçimde sezaryen ve kürtajla ilgili geniş bir kısıtlama yapılacaksa, elbette burada ihtiyacı olan çocuklar ortada bırakılamaz, bunlara devlet sahip çıkar'' diye bir ifade kullandığını dile getirerek, ''Bunun anlamı, tecavüze uğrayan, hamile kalmış bir kadının asla kürtaj yapılamayacağı ya da bebeğinin alınamayacağı elbette değildir'' diye konuştu.

Akdağ, ''Tecavüze uğrayan bir kadın aslında tertemiz bir kadındır. Yanlış töre anlayışlarının kadına bu bakışı kesinlikle kabul edilemez'' dedi.

İngiltere'de Royal College'de görsel sanatlar eğitimi alan öğrencilerin anne karnındaki bebeğin (fetus) rahimdeki boyutuyla yaptıkları heykelcik.

Tecavüze en ağır cezayı verelim

Tecavüze uğramış bir kadının çocuğu alınsa da mağduriyetinin ortadan kaldırılamayacağına dikkati çeken Akdağ, ''Onun mağduriyetini önlemek, caydırıcı olmak açısından gelin tecavüze yeltenen, bu işe sebep olan kimse, verilecek en ağır cezayı verelim'' diye konuştu.