BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan ''CMK 250'' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CMK 250. madde kapsamındaki özel yetkili mahkemelerin durumlarıyla ilgili çalışmanın sürdüğünü söyledi..

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa yakınındaki Tuzi'de bulunan tarihi Tuzi Nizam Camisi'ni ve 100 yıl sonra ilk mezunlarını verecek olan Mehmet Fatih Medresesi'ni ziyaret etti.

Bekir Bozdağ, ''Sultan Fatih Medresesi en son mezunlarını 1912'de vermişti. Aradan 100 yıl geçtikten sonra ilk defa mezun veriyor. Bu tarihi anı yaşamak için Türkiye'den geldik'' dedi.

Özel yetkili mahkemeler

Bozdağ, çeşitli temaslar için geldiği Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ofisinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bozdağ, Ceza Muhakemesi Kanunu 250 kapsamındaki mahkemelerin durumuyla ilgili bir çalışma olduğu ama henüz sonuçlanmadığını belirterek, ''Nihayete erdiği zaman kapsamı nedir ne değildir, onu hep beraber göreceğiz. Şu anda Adalet Bakanlığı bu konuyla ilgili bir çalışma yapıyor'' dedi.

Bekir Bozdağ, ''Bu mahkemelerin ihtiyaçtan doğmuş ihtisas mahkemeleri olduğunu söyledik. İhtiyaç ortadan kalktığında bu mahkemelere ilişkin düzenleme veya daraltma gerektiği zaman o da yapılabilir'' diye konuştu.

Birilerini affetmiyoruz

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 3. yargı paketine bir ekleme yapılarak 12 Eylül döneminde hüküm giymiş hükümlülerin serbest kalacağı, bundan ülkücülerin faydalanacağına ilişkin bazı haberler olduğunun anımsatılarak, böyle bir düzenleme olup olmadığına ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

''Şimdi Adalet Komisyonu'nda gündeme gelen konu esasında Yargıtay'ın mevcut mevzuat çerçevesinde düzeltmesi gerektiği halde düzeltmediği, aksine bir tarafın lehine düzeltip, diğer tarafın da aleyhine uygulayarak hukuk devletini bana göre ihlal ettiği bir hususta hukukun gereğini yapmaktır. Yoksa birilerini affetmek veya birilerini imtiyaz sağlamak değildir. Bir haksızlığa son vermektir.''