BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Darbecilik ruh hastalığıdır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, darbeciliğin sadece siyasi bir sorun değil aynı zamanda ruh hastalığı olduğunu belirtti...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, 27 Mayıs ile ilgili bir belgeselde Adnan Menderes'in idam edilmesinin toplumsal ve siyasal zorunluluk gibi gösterilmesine tepki göstererek, "Darbeciliğin sadece siyasi bir sorun değil ayni zamanda ruh hastalığı olduğunu gösteriyor" dedi. 

Çelik, Twitter'dan takipçilerine attığı tweet'te 27 Mayıs'la ilgili bir belgeselde bazı gazeteci ve siyasetçilerin darbe olunca "Her yerde askere sevgi gösterileri yapıldı" şeklindeki sözlerini eleştirdi. Belgeselde Adnan Menderes'in kendi sonunu hazırladığının ima edildiğini ve darbe ile Menderes'in idam edilmesinin bir toplumsal ve siyasi zorunluluk gibi gösterildiğini belirten Çelik, bu durumun darbeciliğin sadece siyasi bir sorun değil, aynı zamanda ruh hastalığı olduğunu gösterdiğini ifade ederek, "Bu hekimlerin ilgilenmesi gereken bir konu" dedi.

Başbakanın idamında sorumlu olan herkesin bugün geçmişle yüzleşmesi gerektiği görüşünü savunan Çelik, "O ahlaksız darbeyi meşru görmenin dolaylı ifadesi olarak 'Darbe olduğunda, Menderes'e destek veren halk sokaklara çıkmadı' demeleri ne kadar utanç verici" yorumunda bulundu.

Çelik, kendine silah çekildiği için susmak zorunda bırakılmış halkı bu yolla mahkum etmeye veya darbe destekçisi olarak göstermeye çalışıldığını vurguladı. Çelik, "Utanmadan 'Menderes'e destek veren halk darbe olduğunda niye sokaklara dökülmedi' diyerek, küçük akıllarıyla, ahlaksızlığın kaynağı olan darbeyi meşru göstermeye uğraşıyorlar. Üniformalarını kirleten, eli silahlı eşkıya, onun destekçisi siyasi eşkıya ve medya eşkıyası karsısında kıpırdayamayan halk, ilk seçimde 'en ahlaksız' darbeyi sandıkta mahkum etti. Esas problem hala kendi zihniyet dünyalarında bu darbeyi meşru ya da makul göstermeye çalışan hastalıklı ruh halidir" ifadesini kullandı.