BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Onlar krizde biz rekora gidiyoruz

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, gerek Avrupa gerek Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarında ekonomik kriz yaşanırken Türkiye'nin ihracatta rekor kırdığını anlattı.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''İhracatımızın yüzde 75'ini yaptığımız gerek Avrupa gerek Kuzey Afrika gerek Orta Doğu pazarında çok ciddi ekonomik ve siyasi krizler yaşanırken geçen yıl Türkiye, 135 milyar dolarlık ihracatla Cumhuriyet tarihinin en büyük ihracatını gerçekleştirdi'' dedi.

10'uncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları İşadamları Özel Gösterisi programında konuşan Çağlayan, bakanlık yaptığı 5 yılın son 3 yılında 150 ülkeye gittiğini belirterek, ''Bunların çoğunda TUSKON ve onun gibi başka kurumlarımızla birlikte organizasyon yaptık. Gitmiş olduğum ülkelerde onların bulunduğu şehirlerdeki hiçbir okula gitmemezlik yapmadım. Çünkü hangi okula gidersem gideyim, bizim şehitlerimizin kanları ile sulanmış olan bu şerefli ay-yıldızlı bayrağımızı gördükçe son derece mutlu oldum'' dedi.

Geçen yıl ihracat yapılan Avrupa pazarlarında, Orta Doğu ve Afrika pazarlarında çok ciddi sıkıntılar yaşandığını anımsatan Çağlayan, şöyle devam etti:

''İhracatımızın yüzde 75'ini yaptığımız gerek Avrupa gerek Kuzey Afrika gerek Orta Doğu pazarında çok ciddi ekonomik ve siyasi krizler yaşanırken geçen yıl Türkiye, 135 milyar dolarlık ihracatla Cumhuriyet tarihinin en büyük ihracatını gerçekleştirdi. Bunlar nasıl oldu? Bunlar TUSKON ve onun gibi kuruluşların, adeta dünyanın her bir tarafına bir ticaret müşavirliği gibi mal satmak için çırpınan iş adamlarımızın sayesinde oldu.''

Siyasi ve ekonomik istikrarın sürdüğü Türkiye'de yaşanan olumlu gelişmelere işaret eden Çağlayan, ''Bir bakacaksınız ki, bu etkinliğin 21. yılının kutlanacağı 2023'te bu gençlerimizin birçoğu Türkiye'ye Türklerin yapmış olduğu uçaklarla gelecekler ve Türkiye'ye geldiklerinde Türk marka otomobillerle gidip gelecekler'' diye konuştu.