BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37
HABER /  DÜNYA

Trablusşam'da Suriye çatışması

12 kişinin öldüğü, 50'den fazla da yaralı olduğu bildirildi...

Abone ol

Lübnan'ın ikinci büyük kenti Trablusşam'da, Suriye yanlısı ve karşıtı mahallerde yaşayanlar arasında meydana gelen çatışmalarda en kanlı gün yaşandı. En az 12 kişinin hayatını kaybettiği, 50'dan fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Trablusşam'da Suriye yanlısı Nusayriler'in bulunduğu Cebel Muhsin ile Suriye lideri Beşşar Esed karşıtı Sünni Müslümanlar'ın yaşadığı Bab El Tebbane mahallelerinde yaşayanlar arasında, dün geceden itibaren silahlı çatışmalar yaşanıyor. Gün boyunca da devam eden çatışmalar sırasında ağır makineli tüfeklerin de kullanıldığı görüldü.

Kent merkezinin dışında meydana gelen çatışmalar sürerken, şehir merkezinde de zaman zaman kaleşnikof tüfek sesleri duyuldu. Trablusşam tarihi çarşısında, çatışmalar nedeniyle dükkanların erkenden kapandığı ve halkın evlerine çekildiği görüldü.

Güvenlik yetkilileri çatışmalar sırasında en az 12 kişinin öldüğünü ve 50'den fazla kişinin yaralandığını, bunlardan 6'sının ağır yaralı olduğu belirtildi.

Gelişmeler üzerine Başbakan Necip Mikati, seçim bölgesi olan Trablusşam'da, bölge bakanları ve milletvekilleriyle toplantı yaptı. Mikati, bölgede yaşanan sorunların kökeninin eski olduğunu, zaman zaman yapılan ateşkeslerle sorunun ötelendiğini belirterek, bunların tamamen sonlandırılması için çaba harcanması gerektiğini söyledi.

Toplantının ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil de bölgedeki çatışmaları sona erdirmek için, askeri birliklerin mahallelere gireceğini açıkladı.

Toplantıda, silahlı gruplar üzerinde bulunan politik desteğin çekileceği ve bölge halkını silahsızlandırmak için tüm çabanın harcanacağının ifade edildiği bildirildi.

Trablusşam'da geçen haftalarda yine aynı yerde meydana gelen çatışmalar sırasında 11 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.