BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Ak Yatırım buluşturuyor

Ak Yatırım, dünyanın önde gelen 20 fon yöneticisi ve gayrimenkul yatırımcısını İstanbul’da ağırlıyor.

Abone ol

Ak Yatırım, 25 - 26 Ocak 2007 tarihlerinde “Türkiye Yatırımcı Konferansı” ile “Türkiye Gayrimenkul Yatırım Zirvesi” düzenliyor

Dünyanın önde gelen fon yöneticileri ve gayrimenkul yatırımcıları ile Türk şirketleri buluşacak. Türkiye'deki yatırım fırsatlarının aktarılacağı toplantılarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kapanış konuşması yapacak

Türkiye Sermaye Piyasalarının öncü kuruluşu Ak Yatırım, “Türk sermaye piyasasının büyümesine katkıda bulunma misyonu” doğrultusunda attığı adımlara bir yenisini daha ekliyor. Geçtiğimiz yıl Londra’da Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın katılımıyla “Para Politikası ve Türkiye’de Yatırım Potansiyeli Konferansı”nı düzenleyen Ak Yatırım, şimdi de dünyanın dev fonlarının yöneticilerini İstanbul’da ağırlayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlarla buluşturuyor.

Ak Yatırım 25 - 26 Ocak 2007 tarihlerinde İstanbul’da eş zamanlı olarak “Türkiye 2007 Yatırımcı Konferansı” ile “Türkiye Gayrimenkul Yatırım Zirvesi” düzenleyecek. “Türkiye 2007 Yatırımcı Konferansı”nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 20 uluslararası fon yöneticisi ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören 20 şirketin üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapacak. Konferans’ta, uluslararası fon yöneticilerine, Türkiye’deki yatırım fırsatları aktarılacak.

‘Türkiye Gayrimenkul Yatırım Zirvesi’nde de, Türkiye’de yatırımları bulunan veya yatırım planlayan gruplar için, gayrimenkul sektörü değerlendirilecek, yeni fırsat ve yatırım alanları anlatılacak. Gayrimenkul şirketlerinin tanıtım sunumları ve İstanbul’un önemli gayrimenkul yatırım sahalarını kapsayan şehir turu ile başlayacak olan Gayrimenkul Yatırım Zirvesi, konut ve ticari amaçlı gayrimenkul yatırımlarına ilişkin panellerle devam edecek.

“Yoğun ilgi var”
Ak Yatırım Genel Müdürü Berrin Önder, Ak Yatırım’ın güçlü sermaye yapısı, yaygın şube ağı ve kaliteli ürün - hizmet çeşitliliği ile yabancı yatırımcıların yatırımlarını Türkiye’ye yönlendirmede köprü görevi gördüğüne belirtti. Her iki organizasyona da yoğun ilgi olduğunu belirten Önder, “Türkiye 2007 Yatırımcı Konferansı’nın yabancı fonlar ile Türk şirketlerinin bir araya gelmesi ve bilgi alışverişinde bulunmaları konusunda önemli bir adım olacağını düşünüyoruz. Konferans ve Zirve ile yabancı fonlar ile Türk şirketleri bir araya gelecek, bilgi alışverişinde bulunacak ve ilişkiler pekişecek. Ayrıca, Türkiye’deki yatırım fırsatları ele alınacak” dedi.