BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'nin MHP hesabı

Referamdum sonrası en tartışılan parti MHP oldu. 2011 seçimleri de Bahçeli için kolay geçmeyecek. Neden mi?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- "Kızmak yok, iş karizmalara kalacaksa bu olmayacak duaya amin demek." Bu sözler Radikal yazarı Cüneyt Özdemir'e ait.

AK PARTİ'NİN HESABI

2011 seçimleri öncesinde MHP için tehlike çanları çalan yazar, parti için karamsar bir tablo çizdi. AK Parti'nin MHP'ye oynayacağını yazan Özdemir, CHP'deki muhtemel oy artışının neden iktidar partisini etkilemeyeceğini yazdı:

"(...)AKP’nin kafasının içinde konuşan sesi geçen gün Yeni Şafak gazetesinde çok ilginç bir şey fısıldadı. Özet geçmek gerekirse önümüzdeki seçimlerde CHP’nin oy oranının %3 aşağı ya da yukarı olmasının AKP için bir önemi olmadığını söyledi. Önemli olan MHP’nin bu %3’lük oynamada nerede duracağıydı. Zira %10 barajına takılma ihtimali olması bir anda onlarca milletvekilinin barajı geçen AKP ve CHP arasında dağılması anlamına gelecekti. Yazıyı okuyunca beynimden geçen ilk cümle “Hay bin tilki!” oldu. "

UFUKTA VİZYON YOK

İşte bu hesap aslında Ankara'da uzun süredir dillendirilen bir görüş. Peki MHP bu açmazdan nasıl kurtulacak. Yazar Cüneyt Özdemir, 'Yeni acil eylem planı şart' dese de bunun işaretlerinin olmadığını ifade ediyor.

"(...)Devlet Bahçeli’nin gördüğümüz kadarı ile şu andaki en büyük stratejisi Başbakan ile polemik üzerinden bir muhalefet kurmak. Kızmak yok, iş karizmalara kalacaksa bu olmayacak duaya amin demek. Ne yazık ki şimdilik ufukta MHP’de yeni bir vizyon da gözükmüyor.
Peki n’olacak bu MHP’nin hali?
Anketlere bakarsanız Tarzan zorda! Sayın Bahçeli, bağıra çağıra bu işin bir yere gitmesine imkân yok. Sakin sakin MHP nasıl kurtulacak onu anlatın, herkes merakla sizi dinliyor!"