BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Fransa'da Türk camisine ırkçı tehdit

Fransa'nın Strasbourg şehrindeki Eyüp Sultan Türk camisinin yöneticisine iki tehdit mektubu gönderildi. Mektupta 'Avrupa Özgürlük Hareketi' isimli ırkçı örgütün imzası var

Abone ol

Fransa'nın Strasbourg şehrindeki Eyüp Sultan Türk camisinin yöneticisine iki tehdit mektubu gönderildi. ‘Avrupa Özgürlük Hareketi’ isimli ırkçı bir grup tarafından gönderilen tehdit mektuplarından birinden beyaz pudra çıktı. Zarfı açan cami yöneticilerini zehirlemeye yönelik kimyasal madde içerdiğinden şüphelenilen zarf üzerinde emniyet güçleri araştırma gerçekleştiriliyor.
Eyüp Sultan Camii yöneticisi Yahya Nalbant, kendilerine gelen mektubun birinde, Kur'an-ı Kerim'in bir kopyasından yakılmış bir sayfanın bulunduğunu ve ''Müslümanlar zaman varken topraklarımızı terk etsin'' şeklinde tehdit içeren bir mesajın yer aldığını belirtti. Almanya sınırında yer alan Strasbourg şehrindeki Eyüp Sultan Camii, 35 bin Türkün yaşadığı Alsace bölgesinin en büyük camisi olma özelliğini taşıyor.
Fransa'da son 10 ayda camilere çok sayıda ırkçı saldırı yapıldı. 2010’da 25 cami ırkçıların hedefi olurken, 18 Ekim'de ilk kez Hagenau’da bir Türk camisi kundaklanmıştı. Sadece Türklerin yoğun yaşadığı Alsace bölgesinde son 11 ayda 13 ırkçı saldırı gerçekleşti.