BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP AK Parti'nin içine el attı!

Seçim hesapları erken başladı. MHP yönetimi, AK Parti'de olduğunu iddia ettiği 40 kökenli ülkücü vekile gözünü dikti.

Abone ol

AK Parti ile MHP arasında yaşanan gerilimde son perde. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, AK Parti içindeki milliyetçi vekillerle temas halinde olduklarını açıkladı.. Paçacı yakın zamanda MHP'ye AK Parti'den katılım olabileceğini iddia etti.

Görüştükleri bazı AK Parti'li vekillerden olumlu yanıtlar aldıklarını da açıklayan Paçacı'ya göre bu “Bu kesinlikle transfer değil siyaset üstü bir olaydır.

ÜLKÜCÜ KÖKENLİ 40 VEKİL İDDİASI

AK Parti içinde ülkücü kökenli 40 kişinin bulunduğunu söyleyen MHP Genel Sekreteri, isim vermekten kaçındı. Paçacı, Vatan gazetesinden Deniz Güçer'in sorularını yanıtladı:

AÇILIM RAHATSIZLIĞI İDDİASI

"AKP içerisinde kaderin kötü bir cilvesi olarak siyaset yapmak zorunda kalan ülkücü, milliyetçi kökenli bir çok arkadaşımız var. Onlar da AKP’nin uyguladığı yanlış siyasetten rahatsızlar. Özellikle hükümetin bölücülere

AK Parti'nin MHP hesabı
Referandum sonrası en çok tartışılan parti MHP oldu. 2011 seçimleri de Bahçeli için kolay geçmeyecek. Cüneyt Özdemir yazdı.

prim vermesinden büyük rahatsızlık duyuyorlar. Biz bunu önlemek için bir güç birliğini ortaya koyuyoruz. Çözümün MHP’de buluşmak olduğunu onlar da biliyorlar. Onun için de biz kendilerine bir çağrıda bulunduk. ‘Bizim hassasiyetlerimizi taşıyorsanız gönlümüz de kapımız da sizlere açıktır’ dedik ve olumlu cevaplar almaya başladık.

KATILIMLAR OLACAK MI?

Herhangi bir isim veya sayı veremem ama AKP içerisinde ülkücü ve milliyetçi kökenden gelen en az 40 arkadaşımız var diyebilirim. Biz kendilerine gönlümüzün ve kapımızın açık olduğunu ifade ettik. Bundan sonra süreç kendiliğinden gelişir. İpuçları zaten Sayın Genel Başkanımızın son grup konuşmasında da bulunabilir."

KÜSKÜNLERİN DURUMU

Bahçeli'nin küskünleri geri çağırması da çok konuşuldu. Bu durumun partide kargaşa yaratacağı iddialarına katılmayan Paçacı, şunları söylüyor:

"Sayın Bahçeli’nin siyaset anlayışında önce ülkesi ve milleti vardır. Önce ülkem ve milletim diyen bir kişi kendi kişisel kırgınlıklarını ve nefsini asla düşünmez. Ülkesi ve milleti için kim faydalı ise ve kim hizmet edecekse bir ayrım gözetmeden bu çağrıyı yapar ki Sayın Genel Başkanımız da böyle yapmıştır. Asla getirmez. Bu bir parti meselesi değil, ülke meselesi. Ülkemizin geleceği tehlikede ise parti içi kırgınlıklar, kavgalar, çekişmeler olmaz."