BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekillere seyahat yasağı

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, önümüzdeki hafta AK Partili vekillere seyahat yasağı geldiğini açıkladı

Abone ol

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, önümüzdeki hafta Meclis'in yoğun bir çalışmanın içine gireceğini belirterek, Ak Parti milletvekillerine 27 Mart ile 5 Nisan tarihleri arasında seyahat yasağı geldiğini ve hiç kimsenin, eğitimi yeniden şekillendiren 4+4+4 kanun teklifi Meclis'ten geçene kadar Ankara'dan ayrılamayacağını söyledi.

AK Parti Kırıkkale il binasında basın mensuplarına açıklama yapan Oğuz Kaan Köksal, muhalefetin engelemesine rağmen 4+4+4'ü Meclis'ten geçirmeye kararlı olduklarını söyledi. Köksal, şunları söyledi:

"TBMM önümüzdeki hafta çok yoğun çalışacak. Bu nedenle Ak Parti Milletvekillerine 27 Mart ile 5 Nisan tarihleri arasında seyahat yasağı geldi. Hiç kimse Ankara'dan ayrılamayacak. Bu vesile ile kanunlar bitene kadar geceleri de çalışmak üzere yoğun bir tempoya gireceğiz. Vatandaşımızın bizden beklentisi var, vatandaşın bu beklentisini karşılamak üzere geceli gündüzlü çalışacağız."

"BİR ÇOK NOKTADA OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR"

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğine değinen Köksal, şunları söyledi:

"Terörle mücadele bütün hızıyla devam ediyor. Güvenlik güçlerimiz dağda terörist ile ilgili mücadeleyi sürdürüyor. Her gördüğü yerde ve çeşitli illerde operasyonlar sürüyor. Şu anda bir çok noktada operasyonlar devam ediyor. Kimse bu ülkenin varlığına, birliğine, bütünlüğüne kast edemez. Kast ederse gereken cevabı alır. Bir taraftan operasyonlar sürerken diğer taraftandan da terörün kaynağını kurutmak için çalışmalar yürütülüyor. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan bir olay vardı. Belki de örnek bir olaydı. Dağa gitmeye kalkışan ve götürülmeye kalkışan 4 çocuktan birisinin ablası polise ihbarda bulunuyor. 'Çocukları dağa götürüyorlar kurtarın' diye. Artık dağa gidenlerin aileleri ve yakınları bundan memnun değil."

Nevruz bahanesiyle ortalığı kana bulamak isteyenlerin olduğunu ifade eden Köksal, güvenlik güçlerinin ihtiyatlı davranması ile daha vahim olayların yaşanmasının önüne geçildiğini söyledi.

"KESKİN NİŞANCILAR ŞEHİT ETTİ"

Terör örgütü PKK ile girilen mücadelede şehit olan 6 Özel Harekat polisinin keskin nişancılar tarafından şehit edildiğine de değinen Köksal, "Onlar kaçıyor, bir yerlere saklanıyor. Üzerine gidiyorsunuz. Üzerine giden sizsiniz, onun için hepimizi derinden üzen bu olaylar siz istemezseniz de oluyor. Eski Emniyet Genel Müdürü olarak 6 polisimizin şehit olması beni çok daha derinden üzdü. Onların çoğu benim genel müdürlüğüm zamanında eğitimden geçtiler. Kanları yerde kalmadı, kalmayacak da" diye konuştu.