BIST 9.570
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.488,02
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Öznur Çalık'tan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sözde cumhurbaşkanı" ifadesine tepki

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı "sözde cumhurbaşkanı" ifadesine bir tepki de AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'tan geldi. Çalık, "Saygısızlıktır, hadsizliktir, ciddi bir hazımsızlık ve mili iradeyi yok saymaktır, iyice zıvanadan çıkmaktır." ifadelerini kullandı.

Abone ol

 AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı  "sözde cumhurbaşkanı" ifadesine tepki gösterdi. Çalık şunları kaydetti:

"Milletimizin oyuyla seçilen 19 yıldır girdiği her seçimi kazanıp halkın teveccühüne mazhar olan bir lidere 'sözde Cumhurbaşkanı' demek saygısızlıktır, hadsizliktir, ciddi bir hazımsızlık ve mili iradeyi yok saymaktır, iyice zıvanadan çıkmaktır. Milletimizden ve Cumhurbaşkanımızdan derhal özür dilemelidir.

"Kılıçdaroğlu’nun aslında bu ülkeyle sıkıntısı var"

Kemal Bey, Amerikalılara sandığa saygı çağrısı yapar, milletimizin yüzde 52,5 oy oranıyla seçtiği Cumhurbaşkanımıza 'sözde Cumhurbaşkanı' der. Yine ABD'deki olayları 'sivil ayaklanma girişimi' olarak nitelendirir oysa daha ağır suçlar ve 1,4 milyar doğrudan maddi zarara neden olmuş ülkemizdeki Gezi olayları için 'demokratik eylemler' ifadesini kullanır. Kılıçdaroğlu’nun aslında bu ülkeyle sıkıntısı var, bu milletle sıkıntısı var. Fakat milletimiz yine sandıkta bu zihniyete gereken cevabı verecektir."