BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  GÜNCEL

AK Partili Naci Bostancı'dan açıklama! İzindeki mahkumların izinleri uzatılıyor!

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, açık cezaevlerinde bulunan mahkumlara pandemi şartları nedeniyle verilen ikişer ay izin uygulamasının uzatılabileceğini söyledi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, açık cezaevlerinde bulunan mahkumlara pandemi şartları nedeniyle verilen ikişer ay izin uygulamasının uzatılabileceğini söyledi. TBMM tarafından Adalet Bakanlığı'na verilen yetki süresinin Kasım ayında dolacağını belirten Bostancı, "Meclis, pandemi ortamı devam ettiği için yeniden bu yetkinin verilmesine sıcak bakıyor" dedi.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, açık cezaevlerinde bulunanlara ikişer ay süreyle izin verme yetkisiyle ilgili açıklamada bulundu.

Bostancı, pandemi nedeniyle açık cezaevi mahkumlarının izin sürelerinin uzatılacağını söyledi.

“Meclis bu yetkinin verilmesine sıcak bakıyor''

Meclis’in de bu uzatmaya sıcak baktığını kaydeden Bostancı şöyle konuştu:

“Meclis pandemi dolayısıyla Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na, Sağlık Bakanlığı’nın önerisi üzerine Adalet Bakanlığı’nın açık cezaevinde bulunan mahkûmların pandemi şartlarında ikişer ay izinli sayılmasına ilişkin geçmişte yetki vermişti.

Kasım sonu itibarıyla bu yetki doluyor. Meclis, pandemi ortamı devam ettiği için yeniden bu yetkinin verilmesine sıcak bakıyor.”

İzinler 2 ay uzatılmıştı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayımlanmıştı. CTE resmi internet adresi üzerinden yayımlanan duyuruda mahkumlar için corona virüsü izninin 31 Eylül tarihi itibarıyla 2 ay uzatıldığına yer verilmişti.

Açıklamada “Covid-19 iznine ilişkin sürelerin 30/09/2020 tarihinde sona erecek olması dolayısıyla, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün 25/09/2020 tarih ve 13588366-149-E-1540 sayılı yazısı ile Covid-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen Covid-19 izin sürelerinin iki (2) ay süre ile uzatılmasına dair önerisi doğrultusunda ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. Maddesi uyarınca 30 Eylül 2020 tarihinden itibaren iki (2) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir” denilmişti.