BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Külünk Hollanda'da konuştu

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Hollanda'da Türkler'e ait iş yerlerini ziyaret etti, oy istedi.

Abone ol

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Hollanda’da yaşayan Türklerin 21 Ekim’de Türkiye’deki genel seçim için oy kullanmaya başlayacağını belirterek, “Hollanda’da katılımın bir önceki seçime göre en az yüzde 30-35 daha yüksek olacağını görüyorum” dedi.

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin seçim çalışmaları kapsamında Hollanda’da bulunan Külünk, Rotterdam’da Türk iş yerlerini gezerek gül dağıttı.

Türklerin artık eskisi gibi Avrupa’da sadece fabrikalarda çalışmadığını, kendi iş yerlerini kurarak bulundukları ülkelere karşı sorumluluklarını yerine getirdiğini belirten Külünk, şöyle konuştu:

“Artık biz sadece fabrikalarda çalışan değiliz. Avrupa’da artık biz ekmek teknesi kuran, iş yeri açan, yanında insan istihdam eden, çalıştığı ülkeye karşı sorumluluklarını yerine getirmek için vergi ödeyerek yaşadıkları toplumlara değer katıyoruz. Dün bu değer fabrikalarda emek üzerindendi bugün emek artı üretmek, artı istihdam sağlamak ve ilaveten vergi vermek üzerine güçlü bir vatandaşlık varlığımız var.”

Avrupa’da son yıllarda yükselen bir ırkçılık dalgasının bulunduğunu kaydeden Külünk, buradaki vatandaşların her aşamada kendilerine sahip çıkıldığını hissetmek istediğini dile getirdi.

Farklı ülkelerde 5 gündür seçim çalışmaları yaptığını ve özellikle Hollanda’da vatandaşların yüksek ilgisini gördüğünü belirten Külünk, şu değerlendirmede bulundu:

“Burada (Hollanda’da) katılımın bir önceki seçime göre en az yüzde 30-35 daha yüksek olacağını görüyorum. Bu yüksek katılım içerisinde 7 Haziran seçimlerinde ‘biz sandığa gitmezsek de olur, AK Parti zaten kazanacak’ noktasında sandığa gitmeyenlerin pişmanlıklarını, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tabanında çok ciddi bir AK Parti’ye kaymanın olduğu, MHP’nin siyaseti tıkamak isteyen, MHP’yi oyunun dışına itmek isteyen yönetimlerinin tavırlarına ülke ve millet meselesi esas olduğunda tavır koyan bir MHP tabanı gördüm.”