BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,99
ALTIN 2.428,64
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebine cevap!

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden HDP İstanbul milletvekili adayı Mollaoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunan Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebine cevap verdi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kadıköy Fikirtepe'deki Bayraktar Camisi'nde, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden HDP İstanbul milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu'nun ailesine ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Saldırı ve taziyeler nedeniyle HDP olarak seçim mitingi yapmacaklarını kaydeden Demirtaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebine de olumlu yaklaştıklarını açıkladı.

Cami çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Demirtaş, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Demirtaş, "ateşin düştüğü yeri çok daha fazla yaktığını" belirterek, "Biz ancak bu acıyı paylaşarak azaltabiliriz" dedi. 

''SEÇİM MİTİNGLERİ ARTIK MÜMKÜN DEĞİL, DOĞRU DA DEĞİL...''

Demirtaş, "Böyle acılı bir ortamda nasıl miting yapabiliriz ki, güvenliğimizi biz kendimiz de sağlarız. Bu konuda biz ciddi bir kaygı duymuyoruz. Tek bir kişinin canı bizim seçim başarımızdan ve mitinglerimizden çok önemlidir" dedi.

Mitingleri çok da gerekli görmediğini söyleyen Demirtaş, "Partimizin MYK'sı 1-2 gün içinde toplanıp tartışacak. Ben fikir olarak bu saatten sonra kabalalık büyük mitingleri gerekli görmüyorum. Seçim müzikli, cıvıl cıvıl bir kampanya yürütebilmeyi biz de isterdik. Ama bunun koşulları yok. Bu acılı ortamda bunu yapabilmemiz mümkün değil, doğru da değil" diye konuştu.

Bugün Türkiye'nin dört bir köşesinde cenaze ve taziyelerin olduğunu belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Acı, toplumun, milletin, halkın ortak acısı. Bunda şüphe yok. Saldırının halka yapıldığından şüphe yok. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük terör saldırısı karşısında vicdanlı her insan bu acıyı paylaştı. Halk olarak acıda ortaklaştık. Bu bizler açısından da hepimiz açısından da bu kadar acıya rağmen, umutlarımızı artıran bir noktadır. Attıkları manşetlerle, yazdıkları yazılarla bütün bu acı ortamında insani değerlerini yitirmiş olanlar da var. Ama onları görmezden geleceğiz, saymayacağız. Biz insani değerler etrafında buluşanlar olarak Türkiye toplumunu Türk'üyle, Kürt'üyle bu acıyı yüreğinde hissedenler olarak, bütün bu katliamın yaratmak istediği travmayla baş edebileceğimizi düşünüyorum."

Ailelerin acısının çok büyük olduğunu dile getiren Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

"Elbette ateş düştüğü yeri çok daha fazla akıyor. Yani 9 yaşındaki çocuktan, 70 yaşındaki insanımıza kadar, kadınıyla, erkeğiyle 98 cenazemiz şu an hali hazırda defnediliyor. Biz ancak bu acıyı paylaşarak azaltabiliriz. Ben bu acıyı paylaşan herkese, bütün halkımıza da çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Allah onların hayrını kabul etsin. Çok daha görkemli ve çok daha büyük bir katılımla cenazelerimizi karşılamalı ve uğurlamalıyız. Halk olarak her yerde el ele verebilmeliyiz. Bu saldırının tek bir hedefinin olmadığını bilmeliyiz. Bütün bir toplumun hedefe konulduğunu bilmeliyiz. İyi bir sınav verme adına, toplum olarak bundan başarıyla çıkmalıyız, çıkabilmeliyiz diye düşünüyorum."

"KILIÇDAROĞLU'NUN GÖRÜŞME TALEBİNİ OLUMLU KARŞILIYORUZ"

Demirtaş, bir gazetecinin "Çankaya Köşkü'ne davet edilmediniz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sizin de bu sürece dahil edilmeniz gerektiğini söyledi ve sizden bir randevu talebinde bulundu. Görüşeçek misiniz?" şeklindeki sorusuna, Kılıçdaroğlu'yla cenaze ve taziye yoğunluğu içerisinde görüşmesinin çok mümkün olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun bu çabasını çok anlamlı bulduğunu ifade eden Demirtaş, "Tabi ki ilk fırsatta bir araya gelebilmeyi arzu ediyoruz. Ama bugün, yarın olması mümkün değil. Görüşme talebini olumlu karşılıyoruz. Ancak zamanıyla ilgili şu gün gibi bir şey diyemiyorum. Kendisi de cenazelerde, taziyelerde. Biz de öyle. Bütün bu cenaze ve taziye yoğunluğu biter bitmez umarım bir araya geliriz. Başbakanın bizimle görüşmemiş olmasını yadırgamıyorum, normal karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin büyük bir coğrafya olduğunu dile getiren Demirtaş, şöyle konuştu:

"Cenaze, acı, taziye bütün bunlarda bizler acıda ortaklaşmaya çalışıyoruz. Fakat kendisine hatırlatmak istiyorum. Iğdır ve Dağlıca'da PKK saldırıları sonrasında asker ve polisler yaşamını yitirdiğinde yurt dışında çok önemli randevularım olmasına rağmen 'böyle bir acıya duyarsız kalamayız' dedik ve yurt dışı gezimizi yarıda kesip Türkiye'ye döndük. Acıyı paylaştık. Bu saldırıyı kabul etmediğimizi, şiddeti kabul etmediğimizi açıkça ilan ettik. Bunları olmamış gibi sayamazsınız."

"SİLAHLANIN AYAKLANIN DİYE BİR ÇAĞRIM YOK"

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan benim insanlara 'silahlanın ve ayaklanın' şeklinde çağrı yaptığımı ve tweet attığımı, bu konuda tweetlerimin durduğunu söylüyor. Ben istifa etmeye hazırım. Böyle bir çağrım, bu imaya gelecek bir çağrım, bir tweetim olduğunu ortaya koysunlar, ben şu akşama kadar istifa edeceğim HDP Eş Genel Başkanlığından ve milletvekilliğinden. Aksi takdirde Başbakanın özür dilemesini bekliyorum. Asla hiç kimseye böyle bir çağrı yapmadık, yapmayız. Asla hiç kimseyi silaha teşvik etmedik, etmeyiz. Şiddete teşvik etmedik, etmeyiz."

Selahattin Demirtaş, bu kısır döngüden çıkmanın tek yolunun el ele vermek olduğununu kaydederek, "Biz Türkiye toplumunun tamamına ayrım gözetmeksizin canımızı kurban ederiz. Acılar gelir geçer, paylaşılır, paylaşıldıkça azalır, gelip geçer. Kalıcı olan dostluklardır. Baki olan insanlığımızdır. Asla bunu yitirmeyelim. İntikamla, kin duygusuyla hareket etmeyelim" dedi.