BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  GÜNCEL

Yasak bitti ama çatışmada 12 yaşındaki çocuk öldü

Sokağa çıkma yasağının son erdiği Diyarbakır Sur'daki çatışmada 12 yaşındaki bir çocuğun hayatını kabettiği bildirildi.

Abone ol

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı ilan edilen merkez Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi'nde bugün güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 12 yaşındaki kız çocuğu Helin Şen öldü. Valilik akşam saatlerinde yaptığı açıklamada ise sokağa çıkma yasağının sona erdiğini ilan etti.


Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nin 7 mahallesinde 3 gün süren sokağa çıkma yasağı sona erdi.. Yasaklanan yerlerden Hasırlı Mahallesi'nde bu sabah bir grup PKK'lı terörist tarafından güvenlik güçlerine el yapımı bomba ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada bölgede oturan Helin Şen öldü.

Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla soruşturmasını sürdürdüğü belirtilerek, vatandaşların kendi can güvenlikleri açısından sokağa çıkma yasağı kurallarına uymaları istendi. 

3 GÜNLÜK YASAK SONA ERDİ

Diyarbakır Valiliği Sur ilçesindeki 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede meydana gelen olaylar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nca  Sur içinde kalan Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesinde önceki gün 05.00'den geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Cevat Paşa mahallelerinde yapılan çalışmalar sonucunda sokaklarda açılan hendeklerin kapatıldığı, barikatların kaldırıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Sokakların temizlenerek güvenli hale getirilmiş olmasından dolayı Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Cevat Paşa mahallelerinde 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır. Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş mahallelerinde ve Gazi Caddesinde söz konusu çalışmalar sürdüğünden sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. Bu mahallelerde sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

"KIZIM EKMEK ALMAYA GİDİYORDU"

BBC Türkçe'den Burhan Ekinci'nin haberine göre, Diyarbakır Valiliği’nin aldığı kararla ilan edilen sokağa çıkma yasağının 3 gününde öldürülen 12 yaşındaki ortaöğretim 2. Sınıf öğrencisi kızları Helin Hasret'in babası çarpıcı iddialarda bulundu.

BBC Türkçe’nin telefonla ulaştığı Helin’in babası Ekrem Şen, kızının sabah 300-400 metre uzaklıkta caddenin üzerinde bulunan fırından ekmek almaya giderken kafasından tek kurşunla vurularak öldürüldüğünü söyledi. Konuşmakta zorlanan baba Şen “Kızım sabah ekmek almaya gidiyordu. Cadde üzerindeki polisler sıkıyor. Tek kurşunla kafasına sıkıyorlar. Küçük kız olduğunu görmüyorlar mı?” dedi.

VALİLİK: GÜVENLİK GÜÇLERİNE DÖNÜK SALDIRIDA YARALANDI

Diyarbakır Valiliği ise olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Sur’daki sokağa çıkma yasağının sürdüğünü hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi Bahçe Sokakta 12.10.2015 günü sabahın erken saatlerinde BTÖ mensuplarınca güvenlik kuvvetlerine yönelik EYB ve uzun namlulu silahlar ile saldırı yapılmıştır. Saldırı esnasında saat 10.30 sıralarında bahse konu sokak üzerinde olan 2003 doğumlu (12 yaşında) bir çocuk yaralanmış ve 112 unsurları ile Devlet Hastanesinde kaldırılmıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı çocuk hayatını kaybetmiştir. Gerekli otopsi işlemlerinden sonra ailesine teslim edilmiştir. Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma devam etmektedir. Söz konusu sokağa çıkma yasağına vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.”

BABA ŞEN: VALİLİK YALAN SÖYLÜYOR

Valiliğin açıklamasını hatırlattığımız baba Ekrem Şen, “Yalan söylüyorlar. Kesinlikle öyle bir şey yok. Vururken çocuğumu hastaneye götürmüyorlar. Yerde kalıyor, hayatını kaybediyor, ambulans geliyor, iki saat geçiyor hastaneye götürülüyor. Vururken de hastaneye götürmüyorlar. Sonuna kadar davacı olacağım” diye konuştu.