BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.414,82
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'li Çelik'ten Kamer Genç'e taş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik kürsü özgürlüğünün çamur atılması için kullanılmamasını istedi.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç arasında yaşanan olayla ilgili, şunları söyledi:

''Her defasında özellikle bazı hatipler ve milletvekilleri gündem ile ilgisi olmayan konularla Meclisi bu şekilde farklı yöne iterlerse, tabi ki sinirler geriliyor. Tahammül sınırları da aşılıyor. Bu görüntüleri tasvip etmek mümkün değil.''

Bakan Çelik, Memur-Sen Bursa İl Temsilciliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin demokratikleştiğini, geliştiğini, bu noktada STK'lara da düşen önemli görevler bulunduğunu söyledi. 

BEN BU OYUNDA YOKUM DEME LÜKSÜ YOK

İktidarın da muhalefet partilerinin de üzerine düşen görevler olduğunu ifade eden Çelik, ''Kimse bu sorumluluktan kaçınmamalıdır. Bu sorumluluğun farkında olmadan bir davranışta bulunma lüksümüz yok. Türkiye önemli meselelerini çözdü, ama çözmesi gereken çok daha önemli meseleleri var. Türkiye'de halen 12 Eylül ihtilal Anayasası varlığın sürdürüyor ise burada hiçbirimizin 'ben bu oyunda yokum' demek lüksü, şansı yok'' diye konuştu.

FARKLI KONULAR SİNİRLERİ GERİYOR

Bakan Çelik, bir gazetecinin, CHP milletvekili Kamer Genç ile Meclis İdare Amiri Salim Uslu arasında yaşanan tartışmayı hatırlatması üzerine, şunları dile getirdi:

''TBMM bu 24. dönemine gerilim ortamında başladığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Meclis, milletin beklediği yasaları çıkartmakla görevli. Tabi ki muhalefet eleştirilerini yapacak, iktidar cevaplarını verecek. Beklenen yasaların bir an önce gerçekleşmesi için bir el birliği, gönül birliğine ihtiyaç var. Ancak her şeye muhalefet edilirse ve bunun konuyla ilgisi olup olmadığı değerlendirilmesi yapılmadan konuşulursa, bu Meclisin çalışmasına katkı değil, Meclisi frenlemeye dönük bir yaklaşım olur. Bakın Çalışma Bakanlığı olarak çıkarttığımız bir kanundan bir örnek vermek istiyorum; sendikaların üyeleri SGK verilerine göre belirlensin dedikten sonra, birçok sendikanın üyesiyle SGK verilerinin mukayesesinde sendikaların kapanma ile karşı karşıya kaldığını gördük. Bu bir maddelik düzenleme mecliste 6 saat tartışıldı. Ne tartışıldı? Yasa da madde de tartışılmadı. Alakası olmayan konular tartışıldı. Gerilim oldu. Meclis birkaç kez ara vermek zorunda bile kaldı. Ara verdikten sonra partililer ile görüştük. 'Bakın bu farklı bir konu. Konuya itirazınız varsa, çekelim istiyorsanız, sendikalar böyle bir konuyla, sıkıntıyla karşı karşıyalar' dedik. 'Yok. Bizim maddeyle ilgili sorunumuz yok' dediler. Yoksa ne ile var? Meclisin gündemi belli. Belli olan gündem ile ilgili konuşma, eleştiri yaparsanız, demokratik anlamda Meclisin çalışmasına katkı sağlarsınız. Her defasında özellikle bazı hatipler ve milletvekilleri gündem ile ilgilisi olmayan konularla Meclisi bu şekilde farklı yöne iterlerse, tabi ki sinirler geriliyor. Tahammül sınırları da aşılıyor. Tahammül yapılmasını isteriz, ama bazen bu sınırların aşıldığı da bir gerçektir. Bu görüntüleri tasvip etmek mümkün değil. Mecliste böyle bir şey olmamalı. Hangi halükarda olursa olsun. Ama lütfen o kürsü özgürlüğünü kullanırken birilerine çamur atmak ve leke çalmak için yapmayalım. Bunların biraz da buradan kaynaklandığını görelim.''