BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.403,62
HABER /  DÜNYA

İran'da esrarengiz patlama

İran’ın başkenti Tahran’ın batısındaki bir cephanelikte çok büyük bir patlama meydana geldi.

Abone ol

Patlamanın meydana geldiği silah deposunun Devrim Muhafızları'na ait olduğu bildiriliyor. Patlamanın gerilimin tavan yaptığı bir döneme gelmesi dikkat çekti.

ISNA haber ajansına konuşan güvenlik yetkilisi Ali Rıza Cane, “bir doğalgaz dağıtım tesisinde meydana gelen patlamanın, askeri tesisi vurduğunu” söyledi. Cane, patlamanın yaşandığı yerin başkentin yaklaşık 20 km batısında olduğunu belirtti.

İran parlamentosu milletvekillerinden Hüseyin Garussi, patlamada "cephaneliğin çok büyük bir kısmının yok olduğu" bilgisini verdi.

Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinde Elborz eyaletindeki bir kışlanın mühimmat deposunda peşpeşe iki büyük patlama meydana geldi. Olayda bazılarının durumu ağır 16 kişinin de yaralandığı belirtilirken, yaralıların bölgedeki hastanelere nakledildiği kaydedildi.

Açıklamada ölü ve yaralı sayısının daha fazla olduğu yönündeki söylentilere inanılmaması, resmi yetkililerin açıklamalarına itibar edilmesi istendi.  Ayrıca patlamanın nükleer çalışmalar sırasında meydana geldiği yönünde dış basında yer alan iddiaların da gerçekleri yansıtmadığı ifade edildi.

Devrim Muhafızları uzmanlarının patlamayla ilgili çok yönlü araştırma ve soruşturmasının başladığı, raporun kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

45 KİLOMETRE ÖTEDEN HİSSEDİLDİ

Görgü tanıkları, patlamanın Tahran’ın batısındaki banliyölerdeki evlerin camlarını aşağı indirdiğini, patlama sesinin de başkentin merkezinden duyulduğunu belirtti. Yetkililer, patlamanın 45 kilometre öteden hissedildiğini ifade etti.

Devrim Muhafızları’nın Horramabad kentindeki cephaneliğinde Ekim 2010’a meydana gelen patlamada, 18 asker hayatını kaybetmişti.