BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.420,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili belediyeden flamenko

AK Parti'li Altındağ Belediyesi'nin kadınlar için açtığı 22 eğitim ve kültür merkezi, BM tarafından örnek gösterildi.

Abone ol

Başkentte AK Partili Altındağ Belediyesi’nin kadınlar için açtığı 22 eğitim ve kültür merkezi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünyaya örnek gösterildi.

4 yıldan bu yana eğitim ve kültür merkezlerindeki okuma-yazma, İngilizce, bilgisayar, el sanatları ve meslek edindirme kurslarına katılan 35 bin kadının hayatı değişirken, kimileri de modern dans kurslarında öğrendiği “flamenko”yla yaşamına renk kattı.

Flamenko kursuna giden 38 yaşındaki Mesude Gemalmaz öğrendiği figürleri akşamları eşi ve çocuklarına gösteri olarak sunuyor. Emine Gülcan "Flamenkoda ayakları ve elleri vururken aynı anda ve aynı sertlikte ses çıkarmakta biraz zorlandık ama çok isteyerek yaptığımız için yılmadık" dedi. Kursiyerlerin başarma azmi, "Flamenko çok zor bir danstır" diyen Ukraynalı eğitmen İvana Erbektaş'ı bile şaşırttı.

57 yaşındaki Gülşen Yılmaz, geçen yıl okuma yazma öğrenip diploma aldı, bu yıl da ehliyet sınavına girdi. İlkokul 1'de okuldan koparılan Esma Yiğit, 27'sinde okuma yazma kursuna başladı. Amacı, diploma alıp işe girmek. 55 yaşındaki Zöhre Çiftçi okula gitmek istemeyen 2 çocuğuna örnek olmak için okuma yazma kursuna başladı. Hedefi önce ilkokul diploması, sonra İngilizce. 77 yaşındaki Ülker Öktem, bilgisayar kullanan torununa 'hayran hayran bakarken' belediyenin kurs açtığını duymuş: "Şimdi çok rahat internete girip gazeteleri okuyor, araştırma yapıyorum. Sıkılınca da internette oyun oynuyorum."

Taş Bebek kursuna katılan Leyla Algaş, 52'sinden sonra gelir sahibi oldu. Ayda ortalama 400 lira kazanıyor. 3 çocuktan sonra kuaförlük kursuna katılıp kendi kuaförünü açan 39 yaşındaki Tülay Bağcı ise "Dolmuş şoförü eşim ayda 1500, ben en az 3 bin lira kazanıyorum. Önceleri eşim tepki gösteriyordu ancak şimdi destek oluyor" dedi.

İLK KEZ RESTORANA GİTTİLER

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "En son 10 bin kadını tiyatro ve sinemaya götürdük. Hayatında hiç restorana gitmemiş kadınlarımızı restoranda ağırladık. İlk kez bir garsonun kendilerine hizmet etmesinden duydukları hissi bugüne dek hiç yaşamadıklarını söylediler. Amacımız Altındağ'da herkesi başkentin nimetleri ile buluşturmak" dedi.