BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.419,76
HABER /  GÜNCEL

Pasaport alacaklar bu habere dikkat!

Çipli yeni pasaportların başvuruları sadece internetten yapılabilecek!

Abone ol
Yeni tip çipli pasaportlar için randevularda çağrı merkezinin kullanılması 21 Şubat'tan itibaren mümkün olmayacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Son dönemde e-pasaport Çağrı Merkezi'ne yönlendirilen randevu ve bilgi taleplerinde yaşanan çok ciddi boyutlardaki artış ve yoğunluk nedeniyle, hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla 21 Şubat 2011 tarihinden itibaren e-pasaport randevularının sadece internet sitesi üzerinden alınması uygulamasına geçilmektedir." denildi.

E-pasaport Çağrı Merkezi, bu tarih itibarıyla yalnızca bilgi taleplerini karşılayacak. Açıklamda, özellikle yurtdışı e-pasaport başvurularında dış temsilciliklere başvurulmadan önce, www.epasaport.gov.tr adresinden başvuru randevusu alınması gerektiğine dikkat çekildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca 2015 tarihine kadar kullanılabileceği belirtilen eski tip pasaport sahiplerine de, e-pasaporta vakit geçirmeden başvurmaları istendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlarımızın pasaport başvurularında yaşanmakta olan yoğunluktan etkilenmemeleri amacıyla, geçerlilik süresi 2012 ve daha sonraki yılları içeren pasaport hamillerinin kısa vadede yeni tip pasaport başvurusunda bulunmamaları şükranla karşılanacaktır."