BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.402,94
HABER /  GÜNCEL

Alman Savunma Bakanı 'intihal yapmadım' diyor

Almanya Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, 2006 yılında verdiği doktora tezinde başkalarının çalışmalarını kaynak göstermeden kullanarak intihal yaptığı iddialarını yalanladı.

Abone ol

Almanya'nın gelecekteki başbakan adayları arasında görülen Karl-Theodor zu Guttenberg, bir gazetede yayınlanan intihal iddialarının "saçma" olduğunu söyledi.

Sueddeutsche Zeitung gazetesi, savunma bakanının doktora tezindeki bazı bölümlerin, basılmış başka eserlerden kopyalanmış olduğuna işaret eden bazı pasajlar yayımlamıştı.

Karl-Theodor zu Guttenberg, 2006'da Bayreuth Üniversitesi'nde sunduğu hukuk doktorası tezinde, en yüksek notu almıştı.

Halk arasında büyük beğeni toplayan 39 yaşındaki fotojenik bakan, 2002 yılından bu yana Başbakan Angela Merkel'in muhafazakar bloğunda milletvekilliği yapıyor.

Sueddeutsche Zeitung, zu Guttenberg'in "Anayasa ve Anayasa Antlaşması: ABD ile AB'de Anayasal Gelişmeler" başlıklı doktora tezinde bir gazete makalesinin aynen yer aldığını; ayrıca bir konferans makalesinin de yine kaynak gösterilmeksizin kopyalandığını; diğer kimi alıntılardaysa yanlış kaynaklar gösterildiğini yazdı.

Gazete, bakanın bir yandan milletvekilliği yaptığı sırada doktora tezini bitirmek için baskı altında çalışmış olabileceğini belirtti.

İntihal suçlamalarını kesinlikle reddeden Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, bununla birlikte, tezindeki 1200 dipnot içinde eksiklik ya da hatalar olup olmadığını incelemeye hazır olduğunu söyledi.

Bayreuth Üniversitesi iddiaların araştırılacağını açıkladı.

Başbakan Angela Merkel'in sözcüsü de, başbakanın konuyla ilgilendiğini ancak herhangi bir yorum yapmadan önce üniversiteden gelecek değerlendrimeyi bekleyeceğini bildirdi.