BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.400,67
HABER /  GÜNCEL

Emine Erdoğan'a uçakta sürpriz!

Emine Erdoğan'a doğum gününde çifte sürpriz.

Abone ol

Emine Erdoğan'a doğum gününde çifte sürpriz. Crans Montana Forumu'nda konuşmak üzere Brüksel'e giden Erdoğan, uçakta pasta sürpriziyle karşılaştı. Emine Erdoğan akşam 'Hanımefendiler Özel Ödülü'yle onurlandırıldı.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a dün Arap- Afrika Crans Montana Forumu 5. Yıllık Lider Eşleri Toplantısı'na katılmak için gittiği Brüksel'e gitti. Erdoğan'a 'Crans Montana Forumu Ödülü' verildi. Ödülünü doğum gününde alan Emine Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, ''Şahsıma tevdi edilen bu ödülü bulunduğu coğrafyada her zaman barışın, özgürlüğün ve demokrasinin öncüsü olan Türkiye'nin tüm kadınlarına ithaf ediyor, ülkemin tüm kadınları adına büyük bir gururla teslim alıyorum'' dedi. Emine Erdoğan, Türkiye'nin, kadınların da ön saflarda yer aldığı, uzun ve zorlu bir mücadelenin ardından bugün ileri standartlarda bir demokrasi iklimine ulaştığını belirtti.

KADININ ONUR MÜCADELESİ

Zor olan barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin kadınlar için daha da zorlaştığını belirten Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Zira barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesi için yola çıkmış kadın, o incecik omuzlarında, eğitimsizliğin, ayrımcılığın, yoksulluğun, şiddetin, törenin ağır yüklerini, bunlarla mücadelenin ağır sorumluluğunu taşımaktadır. Kabil'deki, Bağdat'taki, Tiflis'teki, Darfur'daki, Gazze'deki kadının barış mücadelesi aynı zamanda bir onur mücadelesidir."

10 bin feette süpriz doğum günü

Ödülünü doğum gününde alan Emine Erdoğan için Brüksel'e geldiği Ana uçağında da sürpriz bir parti yapıldı. Uçakta gazeteciler AB'den sorumlu Başmüzakereci Devlet Bakanı Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış, Emine Erdoğan'a beyaz bir buket çiçek verdiler. Emine Erdoğan, üzerinde çocukları ve torunlarıyla çekilmiş bir aile fotoğrafının da yer aldığı pastayı kesti.

Emine Erdoğan, "Hiç şüphesiz hayatın, nefes alıp vermenin, hayata sımsıkı bağlanmanın ,bir tebessümün değerini en iyi kadınlar bilir, biz biliriz" dedi.