BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,34
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili belediye başkanına inceleme

Başbakanlık raporunda yolsuzlukla suçlanan il belediye başkanının ismi belirlendi.

Abone ol

Başbakanlık tarafından hazırlanan raporda evde çalıştırdığı kişiye sosyal güvenlik kurumundan maaş bağlattığı iddia edilen ancak ismi gizlenen AK Partili Belediye Başkanı ortaya çıktı.

Bu belediye başkanının Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu olduğu belirlendi. AK Parti iddialarla ilgili olarak Belediye Başkanı Kamil Uğurlu hakkında inceleme başlattı.

Dün Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde, Başbakanlık tarafından hazırlanan "şifreli" rapora göre, bir belediye başkanının, evinde çalıştırdığı kişiye "yoksullara yönelik sosyal yardımdan" maaş ödediği saptamasına yer verildiği öne sürülmüştü.

CHP'DEN SORU ÖNERGESİ

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek de Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun şifreli raporu ile ortaya çıkan bu suçlamaların daha önce de il meclis toplantısında dile getirildiğini belirterek İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Dibek önergesinde şu suçlamaları hatırlattı:

“Raporda, Belediye Başkanı’nın akrabası için Türkiye İş Kurumu’ndan yalnızca akrabasının niteliklerini tarif eder biçimde işçi istemesi ve belediyede görevlendirmesi, aynı kişinin mevzuata aykırı biçimde başkan danışmanı yapması, bu akrabasının doğrudan temin usulü ile ilgili alımlarda imza atmasına göz yumması ile bir başka yakınını özel kalem kadrosunda işe alması yer almıştır. Doğrudan teminlerde imza atmasına göz yumulan Başkan’ın akrabasının kendi akrabalarından doğrudan temin yaptığı da raporda yer almıştır. Ayrıca Uğurlu evinde çalıştırdığı hizmetçiye de devletten maaş bağlamıştır.”