BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

AK Partiden Teziçe öfke!

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in açıklamasına sert tepki gösterdi

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in açıklamasının, ''Anayasal mesnetten yoksun, tamamen siyasi kaygılarla yapıldığını'' öne sürerek, YÖK'ün, ''CHP'nin siyasi müttefiki gibi davrandığını'' söyledi.

Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Kapusuz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç'e yanıt verdi. Cumhurbaşkanı seçiminin TBMM tarafından gerçekleştirileceğini belirten Kapusuz, bunun üzerinden siyaset yapmak, siyasi çıkar elde etmek, toplumda kafaları karıştırmaya yönelik çaba ve gayretlerin, son günlerde arttığını söyledi.

Toplumda bir gerginliğin söz konusu olmadığını ifade eden Kapusuz, ''Ankara dışına çıkacak olursanız, üzerinden spekülasyon yapılmak, gerginlik meydana getirilmek istenen hususun, halkımızın gündeminde olmadığını görürsünüz. Ama birileri germek ve gerginlik üzerinden siyaset yapmak istiyor'' dedi. Teziç'in ''Türk bilimi adına'' yaptığı açıklamayı üzülerek seyrettiğini kaydeden Kapusuz, ''Türk üniversitelerinin dünya üniversiteleriyle rekabet edememesinin sebebini, şimdi daha iyi anlıyorum. Türk biliminin geleceği açısından kaygım bir kat daha artmıştır'' dedi.