BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

DTPli Karaaslan tutuklandı

Terör örgütü PKK lehine gösteri yaptıkları iddiasıyla önceki gün gözaltına alınan DTP Ankara İl Başkanı tutuklandı

Abone ol

Terör örgütü PKK lehine gösteri yaptıkları iddiasıyla önceki gün gözaltına alınan ve aralarında DTP Ankara İl Başkanı Salih Karaaslan ile İHD Ankara Şube yöneticisi İsmet Aras'ın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, 15 Şubat ve 10 Mart 2007 tarihlerinde ''basın açıklaması adı altında'' düzenlenen gösterilerde ''terör örgütünün propagandasını yaptıkları'' iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişi, Ankara Adalet Sarayı'na getirdi.

Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, mahkemeye kendi gelen bir kişi ile terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin'e ifade verdi. 15 kişiden 13'ü, ''örgüt üyeliği'' ve ''örgüt propagandası yapmak'' suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliğine çıkarılan zanlılardan, aralarında DTP Ankara İl Başkanı Salih Karaaslan ile İHD Ankara Şube yöneticisi İsmet Aras'ın da bulunduğu 4 kişi, ''örgüt üyeliği'' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.