BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'de sıkıyönetim ilanı

Anayasa değişikliğinde 8. madde şoku yaşayan AK Parti iptal edilen Salı günü grup toplantısını yapmaya karar verdi.

Abone ol

Parti kapatmanın zorlaştırılmasıyla ilgili maddenin Anayasa paketinden düşmesi sonrası AK Parti'de sıkıyönetim ilan edildi. Pazar günü milletvekillerine seslenen Başbakan Erdoğan Salı günü grup toplantısı yapmayacaktı. Ancak 8. madde şoku üzerine bu toplantının yapılmasına karar verdi.

ERDOĞAN ERKEN DAVRANDI

Başbakan Erdoğan Anayasa Değişikliğinin ikinci tur oylamasının başlayacağı günün hemen öncesinde bir grup toplantısı yapmıştı.
Erdoğan toplantıda "Mevcutlu oy kullanılıyor" eleştirilerine tepki göstermiş, milletvekillerine "İç rahatlığıyla oylarınızı kullanın. Kimseye göstermenize gerek yok” demişti. Milletvekillerini “Şimdiden tarih yazdınız” diye kutlayan Erdoğan'ın bugünkü oylama sonucunda erken davrandığı ortaya çıktı. Erdoğan bugünkü 8. madde şoku sonrasında Salı günü yeniden grup toplantısı yapma kararı aldı.

Erdoğan'ın toplantıda maddeye oy vermeyen BDP'lilere ve muhalefet partilerine tepki göstermesi bekleniyor. Erdoğan'ın ayrıca toplantıda Anayasa değişikliğ ikonusunda kararlığını sürdükleri mesajı verecek.

GÖZLER BAYKAL'IN KONUŞMASINDA

Başbakan Erdoğan'ın İnönü'yü Hitler'e benzetmesinin ardından gözler CHP lideri Baykal'a çevrildi. Ancak CHP'li bazı milletvekilleri dışında Baykal'dan bugüne kadar ses çıkmadı. Baykal'ın Salı günü yapacağı grup toplantısında hem Erdoğan'a bu konuda cevap vermesi hem de Anayasa değişikliğindeki 8.madde şokuyla ilgili konuşması bekleniyor.

MHP GRUBU YOK

MHP planlandığı gibi Salı günü yaptığı grup toplantısını bu hafta gerçekleştirmeyecek. BDP grubunda ise bir değişiklik görülmüyor.