BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.392,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de liberaller ve cemaat ayrılacak!

CHP'li vekil Şevki Kulkuloğlu yerel seçim sürecinde Gül ve Erdoğan arasındaki gerilimin ortaya çıkarak ayrışmanın başlayacağını söyledi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki gerginlik, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya çıkacak" dedi.

CHP Yalova İl Teşkilatı'nı ziyaret eden CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, parti çalışmaları ile ilgili CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel'den bilgiler aldı. Ardından bazı iddialarda bulunan Kulkuloğlu, AK Parti'nin içerisinde ciddi bir çekişme olduğunu söyledi.

Bu çekişmenin ortaya çıkışının fitilinin yerel seçimlerde AK Parti adayının belirlenmesi esnasında ateşleneceğini dile getiren Kulkuloğlu, "Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki gerginlik Cumhurbaşkanlığı seçimleri esnasında ortaya çıkacak. AKP içerisinde bir yol ayrımı olacaksa bu Kayseri'den başlayacak. Bu süreçte Liberaller ve cemaat parti içerisinde gruplaşmaya gidecek ve ayrışma başlayacak. Bu da Türkiye'nin önünü açacak" dedi.