BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Öldürülen Metropolitler meclis gündeminde!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Suriye'den kaçırıldıktan sonra öldürülen Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Süryani Metropoliti Yohanna İbrahim'in üç katil zanlısını sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Suriye'den kaçırıldıktan sonra öldürülen Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Süryani Metropoliti Yohanna İbrahim'in üç katil zanlısının, Konya'da yol denetimi yapan polis ekipleri tarafından yakalandığı ancak Rusya, Çeçenistan ve Suriye vatandaşı katil zanlılarının, ülkelerine iade edildikleri yönündeki iddialar doğru mudur?" diye sordu. 

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Katil zanlısı 3 kişi hakkında hangi adli işlemler yapılmış ve tutuklanma talebiyle yetkili mahkemeye sevk edilmişler midir? Zanlılar, yetkili mahkeme veya mahkemelerin kararları ile mi ülkelerine iade edilmişlerdir? Zanlılar hakkında ülkelerine iade kararları, hangi yetkili mahkeme veya mahkemeler tarafından hangi hukuki dayanakla ve hangi uluslararası antlaşmaya göre verilmiştir?" sorularını yöneltti.