BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Polis merkezinde zaman ayarlı bomba patladı<br/><br/>İzmir’in Bornova ilçesind...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Polis merkezinde zaman ayarlı bomba patladı

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan 100. Yıl Polis Merkezi’ne parça tesirli bombalı saldırıda bulunuldu. Büyük bir gürültüyle patlayan bomba maddi hasara neden olurken olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yeri inceleme ekiplerinin inceleme yaptığı alanda, çok sayıda bilye, çivi ve vida parçasına rastlandı.

Suriye’den gelen kurşunla yaralanan genç hayatını kaybetti

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye’den gelen kurşunla yaralanan Mehmet Gündüz, tedavi gördüğü Hacettepe Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Suriye’nin Haseki kentinin Rasulayn ilçesinde yaşanan PYD güçleri ile El Nusra cephesi arasındaki çatışmada 16 yaşındaki Mehmet Gündüz’ün başına kurşun isabet etmişti. Ağır yaralanan Gündüz, ilk müdahalesinin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla Ankara’ya getirilmişti.
Gündüz’ün yaklaşık bir haftadır tedavi gördüğü Hacettepe Hastanesi’nde yaşamını yitirdiği öğrenildi.



HATAY’da Gezi olayları

Hatay’da 22 Temmuz’da yapılan Gezi operasyonunda gözaltına alınan 17 kişi Hatay il emniyet müdürlüğündeki sorgularının ardından adana adliyesine sevk edildi.
Terör örgütüne üyelikleri bulunduğu ve bir çok eyleme katıldığı belirlenen şahıslar Adana’ya götürülmeden önce Antakya devlet hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şahısların, olayları provoke ettikleri, terör örgütleri adına olayları yönlendirdikleri iddiasıyla yargılanacağı belirtildi.



Biber salçasından esrar çıktı

Konya Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu sevkıyatlarına engel olmak için belirli noktalarda uygulamaya yaptı. Çalışma kapsamında bir otobüste arama yapan polis, detektör köpek Nil sayesinde salça bidonlarına yerleştirilmiş esrar ele geçirdi. 23 paket halinde 18 kilo olan esrara el koyan polis bidonların sahibi 19 yaşındaki Bayram A.’yı ise gözaltına alındı.
(İHA)