BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'de artık lider önemsiz!

ANAR Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu, AK Parti kongresini değerlendirdi ve çarpıcı bir analizde bulundu

Abone ol

ANAR Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu Akşam gazetesinden Şenay Yıldız'a AK Parti 4.Olağan Büyük Kongresi hakkında çarpıcı açıklamalar bulundu.

Dr. İbrahim Uslu dünkü AK Parti kongresinden sonra şöyle konuştu:

'AK Parti kurumsallaşma sürecini bu kongreyle tamamladı. Artık liderden bağımsız, kendi yol haritası olan bir parti ortaya çıkacak. Başbakan yerini insanlara bırakmak yerine ilkelere, yol haritasına, stratejiye bırakmayı tercih etti. Bundan sonra lider kim olursa olsun, 2023'e kadar bu yol haritasıyla gidilecek'

AK PARTİ ELİ AÇIK OYNADI

ANAR Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu Akşam gazetesine verdiği röportajda dünkü kongrenin önemini bu sözlerle belirtti.

"AK Parti'nin 2010'dan bu yana yürüttüğü bir stratejik planı var onun üçüncü safhasına geldi. Bu açıdan önemli. AK Parti tabiri caiz ise şu ana kadar hep eli açık oynadı. Mesela yeni isimlerin partiye katılması, AK Parti'nin tabanı genişletmesi, muhafazakar sağ çizgideki insanları partiye dahil etmesi, hatta insanların partiyi kapatıp AK Parti'ye gelmesi... Aslında bunun temelleri 2010 referandumunda atıldı. AK Parti referandumda yüzde 58 desteğe ulaştı. Orada şu anda Parlamento'da olan partiler vardı ve Parlamento dışındaki partilerin neredeyse tamamı AK Parti'ye destek verdi. Bu nedenle, bu yeni transferlerin temelleri aslında 2010 Referandumu'nda atıldı. Bu kongrede AK Parti 'Hedef 2023' sloganını kullanıyor ama bunu da ilk kez kullanmıyor. Bu sloganını da zaten geçen dönem seçimlerinde açıkladı. Peki, burada yeni olan ne? AK Parti 2023'e kadar ekonomide, siyasette, toplumsal yapıda, hayat standartlarında... Nasıl bir Türkiye hayal ettiğini, Türkiye'yi nereye taşımak istediğini geçen dönem seçimlerde deklare etmişti. İşte şimdi bunu gerçekleştirecek kurumu yapılandırıyor. 2023'e partinin kurulları nasıl gidecek, onun tasarımı geldi önümüze kongrede. Ama bir bütün olarak baktığımızda 2010-2011'de uygulanan stratejinin şimdi 2012 ayağı gerçekleştirilecek."

ÖNEMLİ OLAN LİDER DEĞİL HEDEF

Dr. İbrahim Uslu dünkü kongrenin ardından AK Parti'de kurumsallaşma sürecinin bittiğini dile getirdi. Uslu kongreyi değerlendirirken dün konuşulan ve medyayada oldukça tartışılan bir konuya dikkat çekti. AK Parti'de kim lider olursa olsun hedef 2023...

AK Parti kongrede, 'Bundan sonra yol haritasına, ilkelere, hedeflere bağlı ve onlarla sınırlandırılmış bir kurum yaratmak istiyorum.' sözleri üzerine Dr. İbrahim Uslu:

"O yüzden bu kongreden sonra kurumsallaşma süreci tamamlanmıştır. Yani AK Parti artık liderden ya da başka şeylerden bağımsız, kendi yol haritası olan bir parti olarak ortaya çıkacak. Yani Başbakan yerini insanlara bırakmak yerine ilkelere, yol haritasına, stratejiye bırakmayı tercih ediyor. Bu tam kurumsallaşmadır ve bu kongreyle bu tamamlanmıştır. Böylece 2023'e kadar yol haritası olan bir yapı karşımıza çıkıyor bundan sonra. Bu açıdan bu Türkiye'de bir ilk. Bu vizyonu gerçekleştirecek partinin yol haritası da kongrede açıklandı. Lider kim olursa olsun, 2023'e kadar bu yol haritasıyla gidilecek." açıklamalarını yaptı.