BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.411,23
HABER /  GÜNCEL

12 dağcı kayboldu

Tarsus ilçesi yakınındaki Muhat Vadisi'nde geziye çıkan 15 dağcı havanın kararması ile birlikte kayboldu.

Abone ol

Tarsus ilçesindeki Muhat Kanyonu'nda düzenlenen yürüyüşe katılan 13 kişi, ırmağın su seviyesinin yükselmesi sonucu mahsur kaldı. Grup, 8 saat süren çalışmalar sonucu kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, aralarında dağcıların da bulunduğu 15 kişilik grup, Tarsus-Çamlıyayla arasında bulunan Çevreli köyündeki Muhat Kanyonu'nda düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Havanın kararması üzerine yürüyüşü tamamlayan grup dönmek istedi. Ancak Kadıncık Barajı'nın kapağının açılması sonucu ırmağın su seviyesi yükselince, grup üyeleri burada mahsur kaldı.

Grupta bulunan Fatih Akay ve Halil Yalçın, ırmağı yüzerek geçerek arkadaşlarının durumunu köylülerin de yardımıyla yetkililere bildirdi.

Mersin'den 1 bot ve 5 kanoyla harekete geçen ekipler, yaklaşık 8 saat süren çalışmaların ardından kanyonda mahsur kalan 13 kişiyi kurtardı.

Olay yerinde bulunan sağlık ekipleri tarafından muayene edilen grup üyelerinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Mersin, Tarsus ve Konya'dan gelen aralarında 2 profesyonel dağcının da bulunduğu grubun, yürüyüş için gerekli izni aldıkları öğrenildi.