BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

Chavez'in rakibi adalet istedi

Gelecek haftaki seçim öncesinde üç destekçisi öldürülen muhalefet adayı Capriles Caracas'taki mitingde iktidara yüklendi.

Abone ol

Seçimler 7 Ekim'de yapılıyor. Muhalefetin mitingi pazar günü başkent Caracas'ta düzenlendi.

Venezuela'da Hugo Chavez'in de aday olduğu devlet başkanlığı seçimine bir hafta kala, dün meydana gelen ölümlerle ilgili tartışmalar sürüyor.

Başkent Caracas'ta toplanan binlerce kişiye seslenen muhalefet adayı Henrique Capriles, öldürülen üç muhalefet partili için adaletin yerini bulması çağrısı yaptı.

Capriles, Önce Adalet partisini destekleyen üç kampanyacının, muhalefet konvoyunun Chavez yandaşları tarafından durdurulması ardından bir devlet kurumuna ait araçtan açılan ateş sonucu öldüğünün görgü tanıkları tarafından tespit edildiğini iddia etti.

Hükümet, olayla ilgisi olduğu suçlamasını kabul etmiyor.

Yetkililer, ülkede istisnai olduğunu söyledikleri olayın araştırılacağını bildirdi.

Chavez'in kampanya sorumlusu Jorge Rodriguez de barış ve istikrara zarar veren her şeyin kınanması gerektiğini söyledi.

Muhabirler Venezuela'da ciddi bir silahlanma sorunu olduğunu, önceki muhalif etkinliklerde de ateş açıldığını ya da çatışma çıktığını ancak ölen ya da yaralanan olmadığını belirtiyor.

Seçim kampanyasının büyük Caracas mitingine seslenen Capriles, geride kalan yılların Chavez’in yerine getiremediği vaatlerle dolu olduğunu söyledi.

BBC muhabiri en az 100 bin kişinin katılmış olduğunu söylediği mitingin aslında bir meydan okuyuş olarak okunabileceğini belirtiyor.

Muhabirimizin konuştuğu Önce Adalet partisi destekçileri Venezuela'nın güvenli bir ülke olmadığı şikayetini dile getirdi.

Capriles, Chavez'i pazar günkü seçimde yenilgiye uğratacağını ve bu yolla şiddeti yenilgiye uğratmış olacağını belirtti.

Muhalefet adayı, konuşmalarında, ülkedeki suç ortamını, elektrik kesintilerini ve altyapı sorunlarını öne çıkarıyor.

Chavez bundan önceki beş seçimi kazanmıştı.

Hugo Chavez ise altıncı bir dönem için daha seçilmesi halinde ülkede sosyalizmi derinleştireceğini belirtiyor.

Chavez, sorunları kabul etmekle birlikte, ülkenin Capriles'in yönetiminde daha kötü durumda olacağını iddia edip rakibini "kalpsiz kapitalist bir seçkinci" olarak niteliyor.