BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

AK Parti yüzde 50 alır

Biz demiyoruz Tarhan Erdem diyor. Hükümetin Kürt açılımı tutarsa iktidar alır başını gider iddiasında..

Abone ol

Seçim tahminlerindeki başarısıyla dikkatleri çeken Tarhan Erdem'e göre açılım tutarsa AK Parti oyları yüzde 50'ye tırmanır.. 

2007 seçimlerinde 12'den vuran anketlerle kamuoyunda büyük sükse yaptı. Bu isim CHP'ye hiç yabancı değil.. Bir dönem bu partide milletvekilliği ve Genel Sekreterlik yaptı. Şimdi Radikal'de yazıyor.. Araştırma şirketi Konda'nın sahibi..

76 yaşındaki Tarhan Erdem Taraf'tan Neşe Düzel'e konuştu..  Taraf gazetesi bugünkü sayısında Erdem'in işte bu iddialı sözün manşetine çekti: "AKP yüzde 50 alır".

Eski CHP yöneticisi, araştırmacı Tarhan Erdem'e göre, Kürt açılımı başarılı olursa AKP'nin oyları tırmanacak, açılıma karşı çıkan CHP ise eriyecek

AÇILIM SİYASİ TABLOYU DEĞİŞTİRECEK

Kürt açılımı, Türkiye'de siyasi tabloyu tümüyle değiştirecek, çünkü siyasette saflar yeniden belirlenecek. AKP demokrasi savunuculuğunu daha sağlam bir temelde yapacak; oy oranını yüzde 50'ye tırmandıracak.

DEMOKRASİ DERİNLEŞİNCE CHP KÜÇÜLECEK

Kürt açılımı, demokrasinin derinleşmesi demektir. Demokrasi derinleşirse, bazı insanlar duruşlarını gözden geçirip CHP'den kopacaklar.