BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.453,32
HABER /  POLİTİKA

AK Parti Ruandalı kadınları dinleyecek

Başbakan kota isteyen kadınlara "Ruanda mı olmak istiyorsunuz" derken AK Partili kadınlar bu ülkeyi yakın takibe aldı.

Abone ol

AK Parti Kadın Kolları'nın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle yapacağı toplantı için hazırladığı sürpriz davetli listesi uzun süre konuşulacağa benziyor.

22 Temmuz 2007 seçim sürecinde, kadınlara 'siyasette kota' isteyerek, 'Ruanda'da bile var' diyen KA-DER Başkanı feminist Hülya Gülbahar'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'Sen Ruanda mı olmak istiyorsun, buyur Ruanda ol. Ben kotayı kadınlara haksızlık olarak görüyorum. Benim kadın kollarım bu konuda KA-DER'den çok daha samimi, bunu bilin' demişti. AK Parti, 2.5 yıl sonra Ruanda'nın hak ettiği başarıya şapka çıkardı. AK Parti Kadın Kolları, Ruanda'daki kadın zaferinden etkilenerek, bu ülkenin kadın bakanlarını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü toplantısına davet etti.

Yüzde 56'lık kadın temsil oranı ile dünya birincisi olan Ruanda'nın Meclis Başkanı Rose Mukantabana ile Ruanda Dışişleri Bakanı Louise Mushikiwabo, 8 Mart'ta Başkent'te olacak.

Toplantıda yapılacak iki oturumdan birinde KADER de bir sunum yapacak. Böylece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ruanda ol' dediği Kader yöneticileri ile Ruandalı kadın siyaseçiler, Afrika'da değil ama Başkent'te 2.5 yıl sonra bir araya gelmiş olacaklar. Üstelik, Erdoğan da toplantının açılışında yer alacak. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, davetli listesinin belirlenmesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da görüşlerini aldı. Çok sayıda ülkeden kadın bakan ile prenses de davetli.